Whiskydieven in België blijven maar drank stelen

Nieuws
zaterdag, 25 februari 2023 om 17:00
diefstal
Dieven zijn niet altijd de slimste mensen, zo blijkt maar weer. Onlangs nog meldden we over een gekke whiskydief die gepakt werd toen hij zichzelf rustig een glaasje whisky ingeschonken had. Ook nu weer is er bij onze Belgische buren een opmerkelijk verhaal rondom whiskydieven opgedoken.
Twee Georgische winkeldieven trokken onlangs door de Vlaamse Rand rond Brussel om bij verschillende slijterijen en winkels drank te stelen. Het duo ontvreemde daarbij verschillende flessen whisky, maar liepen uiteindelijk op 22 augustus tegen de lamp. Toen probeerden ze voor de tweede keer in een Colruyt-vestiging in Asse een aantal flessen van het amberkleurige elixir te ontvreemden.
De dieven werden per toeval gesnapt. De winkeldetective was namelijk net bezig met het analyseren van de beelden van 20 augustus. Toen gingen de heren er namelijk ook al vandoor met vijf flessen whisky. Tijdens de analyse zag de detective via de beveiligingscamera’s ineens de mannen in de winkel lopen, op pad om meer drank te stelen. Hij hield het duo voorbij de kassa’s staande, waarna ze aangehouden zijn.

Whiskydieven na verhoor direct weer aan de slag

De Georgiërs zijn door de politie verhoord en uiteindelijk weer op vrije voeten gesteld. De winkeldieven kregen er alleen geen genoeg van na de waarschuwing van de politie. Een paar dagen later zijn ze namelijk gespot in een ander filiaal van Colruyt, waar ze met de buit weg wisten te komen. Later werden de whiskydieven alsnog betrapt toen ze in een andere supermarkt, een Okay-filiaal in Meise, weer whisky probeerden te stelen. Of het consequent om dezelfde whisky’s gaat, is niet bekend. Heel duur zullen de flessen in elk geval niet geweest zijn. In de Colruyt winkels zijn de duurste whisky’s een Glenrothes 12Year Old en een Caol Ila 12 Year Old die er elk rond de 50 euro per fles kosten.
Wat wel bekend is, is dat de politie dit keer minder vergevend is. Het duo moet namelijk voor het gerecht komen op 20 maart, waar ze een celstraf van 15 maanden boven het hoofd hangt. Of dat gaat helpen om de whiskydieven van hun kleptomanie rondom whisky af te komen, is nog maar even de vraag.