Zeldzame whisky’s van Pappy van Winkle gestolen in België (8000 euro!)

Nieuws
vrijdag, 24 maart 2023 om 11:00
dief
In België is het weer raak met whisky diefstal. Een dief heeft bij de drankshop Broekmans in Zolder twee dure whiskeyflessen gestolen met een waarde van 8000 euro samen. Het whiskymerk dat buit is gemaakt is Pappy van Winkle.
Op Nieuwsblad.be is te lezen hoe een dief de twee flessen whiskey van Pappy van Winkle al op 7 maart heeft gestolen, zo is te zien op camerabeelden. De eigenaars van Broekmans kwamen erachter dat de twee flessen whiskey ontbraken toen ze een nieuwe bestelling wilden plaatsen. Toen bleek dat de flessen niet meer aanwezig waren.

Zeldzame en gewilde Pappy van Winkle whisky’s

Het gaat om één fles van 15 jaar oud en één van twintig jaar oud en die zijn dus behoorlijk wat geld waard. De waarde van de whiskeyflessen is ook hoog omdat er maar weinig flessen van worden geproduceerd. Zo is te lezen op de Belgische nieuwswebsite: ‘Pappy Van Winkle’s Family Reserve’ is een van de beste bourbon whiskeys ter wereld, en zeer zeldzaam.’
Het eigenaardige van de diefstal is dat de flessen op 2,60 meter hoogte in een winkelrek stonden, wat betekent dat de dief nog enigszins zijn best heeft moeten doen om bij de flessen te kunnen. De dief is dus vastgelegd op camerabeelden. Volgens de politie zou er sprake zijn van professionele diefstal. Er is in de winkel contant betaald (dus voor iets anders) en de auto stond niet geparkeerd op parkeerplek van de winkel.
Zeldzame whiskeys worden vaker gestolen, zeker in België. Zo melden eigenaars van drankzaken uit Wommelgem en Kortrijk dat ze ook te maken hebben met whiskey diefstal. Broekmans heeft in ieder geval een oproep op Facebook gedaan om de dief op te sporen. Daarop staat: 'Wij hebben er natuurlijk alle vertrouwen in dat het hier gaat om een jammerlijke vergissing. Het is immers snel vergeten om ze aan de kassa aan te bieden, wanneer men ze eerder in de jas wegstopte. We nodigen de man dan ook graag uit om dit misverstand recht te komen zetten. '
De vraag is of de dief ooit gevonden gaat worden..

POPULAIR NIEUWS