Hoe Master Blender op school kids testte met Skittles

Nieuws
maandag, 26 juni 2023 om 11:00
skittles
Als Master Blender bij een distilleerderij moet je een goede neus hebben. Gillian Macdonald, Master Blender & head of analytics and whisky creation, weet daar alles vanaf. We hadden onlangs een interview met haar waar een leuk verhaal over Skittles op tafel kwam.
Bij Skittles denk je misschien meteen aan die felgekleurde snoepjes. Jackpot, want dat is precies waar we het nu ook over gaan hebben. Macdonald heeft Scheikunde gestudeerd en vindt het leuk om kids op scholen te onderwerpen aan allerlei sensorische activiteiten.’ Ze lacht hard en benadrukt dat ze nooit testen op scholen heeft gedaan met whisky.

Geblinddoekt Skittles ontdekken

‘Ik heb meegedaan met World of Workweek en dan worden kinderen uitgenodigd voor een soort show.’
Hier mocht ze meer vertellen over haar dagelijkse baan, over het belang van geuren, waarbij ook een gedeelte Scheikunde en wetenschap door de bocht komt (Macdonald studeerde Scheikunde).
Wat de Master Blender van Glenmorangie tijdens zo'n week deed, was kids kennis laten maken met geur en smaak via snoep. Ze vond het te gek om te kijken of kids de geur en smaak van Skittles konden onderscheiden. 'Ik pakte allerlei Skittles. En die scheidde ik allemaal, dus alle rode bij elkaar, alle paarse, alle groene en alle gele. De kids moesten daarna geblinddoekt kijken of ze wisten met welke Skittles ze te maken hadden.'
Ze legt uit dat er een hele wereld is om te ontdekken aan geuren en dat vindt ze ontzettend interessant.

Interview met Gillian Macdonald

Meer weten over Gillian Macdonald? Lees dan ons interview dat we onlangs publiceerden. Daarin lees je onder meer hoe ze de eerste vrouwelijke Master Blender van het Verenigd Koninkrijk werd, ooit begonnen is bij een toen nog onbekend Penderyn en hoe ze Ryan Reynolds eens een glaasje Glenmorangie zou willen laten proeven.
In september volgt trouwens de nieuwste Tale of-release van Glenmorangie. Dan verschijnt namelijk Tale of Tokyo. Meer weten wat we geschreven hebben over Glenmorangie? Bekijk dan deze pagina.

POPULAIR NIEUWS