Bowmore whisky verwent whiskyliefhebbers met nieuwe Aston Martin Experience

Nieuws
maandag, 06 mei 2024 om 12:00
bowmore flessen
Bowmore en automerk Aston Martin hebben de handen al vaker ineen geslagen voor speciale whisky’s rondom het automerk. Als onderdeel van de samenwerking is er nu een nieuwe tour bedacht, waarbij whiskyliefhebbers Islay in luxe verkennen. Zo meldt The Spirits Business.
LEGO Speed Champions 007 Aston Martin DB5 - 76911 Image
LEGO Speed Champions 007 Aston Martin DB5 - 76911
EUR33.9935.95
Op voorraad
Koop op bol.
De ‘Captivating Islay’ tour die Bowmore in het leven geroepen heeft, speelt zich namelijk niet alleen in de distilleerderij af. Een gids van de Schotse stokerij neemt liefhebbers ook mee naar verschillende plekken op het eiland. En dat gebeurt in een op maat gemaakte Aston Martin DBX die geheel in de stijl van Bowmore whisky vormgegeven is.
Zo is de lak van de bolide in ‘Bowmore Blue’ gespoten. Daarnaast is er een koperen inleg van de originele whiskystokers van het merk. Het interieur van de wagen heeft een geborduurde kaart van het whiskyeiland in de kussens en de bekleding is voorzien van Bowmore tweed. Als finishing touch zijn er koperen bekerhouders aanwezig die gemaakt zijn van een distilleerketel.

In een luxe Aston Martin Islay over in de Bowmore Captivating Islay whiskytour

De Captivating Islay tour is een meeslepende ervaring waarbij liefhebbers een groot deel van het eiland verkennen. De rit gaat onder andere naar Kilnaughton Bay met uitzicht op de vuurtoren Carraig Fhada en krijgen een off-road rit naar de rivier Laggan en Bowmore Lade.
Onderweg zal de Bowmore chauffeur meer vertellen over de geschiedenis van Islay, het ambacht dat Bowmore daar al jaren bedrijft en wordt er meer verteld over de geschiedenis en de whisky’s van het merk.
Bij de tour hoort een lunch die bij het Bridgend Hotel geserveerd wordt. Daarna is er nog een rondleiding bij de Bowmore Distillery, waarbij een fles whisky gevuld mag worden met een traditionele koperen valinch. Voor dit laatste onderdeel heeft de meesterdistilleerder speciale vaten uit 1998 geselecteerd.
Een tour gaat 800 pond kosten (ongeveer 930 euro). Wanneer deze precies beschikbaar is, is niet bekend. Op dit moment is er nog geen informatie op de Bowmore website te vinden.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS