Whiskey drinken of verzamelen? Deze gelimiteerde Irish whiskey heeft dé oplossing

Nieuws
dinsdag, 30 april 2024 om 8:00
clonakilty 32yo
Onlangs hadden we een interview met Michael Scully, eigenaar van Clonakilty. Er is nog één vraag onbeantwoord, want voor wie zijn oude whiskeys met een hoger prijskaartje bedoeld: verzamelaars of drinkers?
Clonakilty ken je wellicht van goed betaalbare whiskeys als Double Oak en Galley Head. Dat zijn milde en toegankelijke whiskeys met een prijskaart van minder dan zes tientjes. Prima om zelf te drinken of cadeau te doen, maar waarbij niemand twijfelt of zo’n whiskyfles open of dicht moet. Dat levenswater mag allemaal gedronken worden.

Whiskey om te drinken of te verzamelen?

Dat is anders zodra een fles whiskey ouder én duurder is (en daarmee ook meer bijzonder). Zo bracht Clonakilty Distillers een 21-jarige whiskey op de markt en nog specialer: een 32-jarige oude whiskey.
Deze fles is als eyecatcher uitgebracht: een unieke fles in een speciaal houten kistje. Maar voor wie is zo’n dure fles whisky bedoeld? Gaan mensen zoiets daadwerkelijk opentrekken? Daarom stelden we Michael Scully, de eigenaar van de distilleerderij deze vraag.

Een verborgen schat

Daarop antwoordde Scully het volgende:
‘Onze 15-21 jaar oude whiskeys zijn voor drinkers. We hebben ook gelimiteerde uitgave van een 32 jaar oude whiskey in een super premium doos. De hoofdfles is 700 milliliter en deze is voor verzamelaars, maar we bieden een 50 milliliter monster van dezelfde drank aan als een kleine verrassing in elke doos, zodat de verzamelaars de whiskey ook kunnen drinken zonder de grotere fles te openen.’
In het kisje zit een soort verborgen vakje. Want onder het houten plaatje, waar de naam Clonakilty opstaat, zit een miniatuur zodat er geproefd kan worden. Dat is nog eens speciaal!
Als je ooit zo’n kistje ziet, zul je je bijna Nathan Drake uit de beroemde Uncharted games voelen, nietwaar?
Wil je het hele interview met Michael Scully lezen? Dat kan via deze pagina.

POPULAIR NIEUWS