De meest zeldzame bourbon van deze stokerij zat in Japans eikenhout

Nieuws
donderdag, 11 april 2024 om 7:00
rabbit hole mizunara finish
Kaveh Zamanian, de eigenaar van de Amerikaanse Rabbit Hole Distillery, heeft een mooie hobby. Hij verzamelt zeldzame flessen en whiskeyvaten. Nu heeft hij die hobby met zijn whiskey gecombineerd en een nieuwe bourbon onthuld met een finish in mizunara. De naam is toepasselijk: Mizunara Founder’s Collection. Rabbit Hole 15 Year Old Kentucky Straight Bourbon Whiskey.
De nieuwe Rabbit Hole straight bourbon is onderdeel van de Founder’s Collection van het whiskeymerk. Voor de whiskey heeft Zamanian met de hand een aantal uit een selectie van de 15 jaar oude bourbonvaten van de distilleerderij gekozen om deze vervolgens te finishen in het Japanse eikenhout.
De oprichter van Rabbit Hole Distillery meldt dat hij al jaren gefascineerd is door het terroir en de tradities achter de godendrank. Hij kreeg op een gegeven moment een handvol van de schaarse mizunara vaten uit Japan en daar wilde hij iets speciaals mee doen.
‘Deze speciale whiskey is een voorbeeld van de innovatie en creativiteit die in elk van onze Founder's Collection releases zit, en we zijn er trots op dat we dit meesterwerk kunnen delen met verzamelaars die houden van unieke whisky's.’
De Rabbit Hole Mizunara Founder's Collection expressie wordt in een luxe kist geleverd
De Rabbit Hole Mizunara Founder's Collection expressie wordt in een luxe kist geleverd

Rabbit Hole Mizunara Founder’s Collection bourbon whiskey is flink gelimiteerd

De nieuwe expressie van Rabbit Hole is een limited edition die op vatsterkte gebotteld is. De diep mahoniekleurige drank wordt geleverd in een speciale fles die op zijn beurt in een luxe opberkist zit.
Dit zijn de tasting notes van de Rabbit Hole Mizunara Founder’s Collection whiskey:
Neus: Nootmuskaat, all-spice, walnoot, leer, gebalanceerd door tonen van munt, honing, hout en sinaasappel.
Smaak: Een verfijnde mis van aardse en zoete smaken. Tabak en eikenhout, gevolgd door tonen van custard, banaan, kaneel en florale tonen.
Afdronk: Een aanhoudende chocolade afdronk met tonen van donkere kersen.
De Amerikaanse whiskey is de meest zeldzame expressie van Rabbit Hole tot nu toe. Er zijn slechts 2200 flessen gebotteld, waarvan er minder dan 50 online te koop zijn. De overige flessen zijn te vinden op geselecteerde plekken in de Verenigde Staten. De prijs van de Rabbit Hole straight bourbon whiskey is 1500 dollar, oftewel ongeveer 1400 euro.
Foto's : Rabbit Hole Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.