Kavalan opent whiskywinkel op vliegveld van Seoul en andere landen

Nieuws
donderdag, 11 april 2024 om 8:00
kavalan distillery
Kavalan wil nog meer de wereld veroveren, zo lijkt het. Want het Taiwanese merk is een samenwerking aangegaan met Lotte Duty Free kanalen en breidt daarmee uit naar meerdere vliegvelden en landen.
Het whiskymerk opent niet alleen een winkel op het vliegveld van Zuid-Korea (Seoul), maar ook in Singapore (Changi), Melbourne (Melbourne zelf), de Verenigde Staten (Guam) en Vietnam (Hanoi).

Ontwikkeling van nieuwe Kavalan whisky's

Lee Seung-guk, divisiehoofd van Lotte Duty Free, is erg blij met de nieuwe ontwikkeling. Zo schrijft Spirit Business het volgende: ‘Dit is geweldig nieuws voor onze samenwerking met Kavalan. De Solist PX Sherry Cask, Port Cask en Vinho Barrique zijn onze bestsellers en we kijken ernaar uit om de boetiekwinkel van Kavalan te openen en nieuwe, unieke producten te ontwikkelen.’

Zuid-Korea als warm bad

Momenteel verkoopt Kavalan whisky al als warme broodjes in Zuid-Korea. Kavalan Solist Oloroso Sherry dook vorig jaar ineens op in de film Decision to Leave en daarmee stegen de verkopen van de godendrank.

Exclusieve whisky's

Andere merken die nu al te koop zijn in Zuid-Korea zijn de Classic, Distillery Select en Solist Single Cask Strength. De plannen van de samenwerking moeten nog verder worden ingevuld. Wel is bekendgemaakt dat er travel exclusives aangeboden gaan worden.
De Zuid-Koreaanse markt is enorm interessant voor Kavalan. YT Lee, de CEO van Kavalan, zegt: ; We willen hier graag meer investeren. Zuid-Korea is een snel groeiende markt voor Kavalan, vooral in de duty-free sector.’
Afgelopen week schreven we nog waar de naam Kavalan King Car vandaan komt en eerder legden we in onze Whisky Names Explained de naam al uit achter Kavalan Podium.

POPULAIR NIEUWS