Zweedse Mackmyra Muddus whisky begint een nieuwe small batch serie

Nieuws
zaterdag, 15 april 2023 om 13:00
muddus
De Zweedse distilleerderij Mackmyra heeft een nieuwe whisky gepresenteerd: Mackmyra Muddus. Het is het begin van een nieuwe small batch serie en zal vanaf 26 april 2023 te koop zijn in een gelimiteerde oplage van 3017 flessen.
Mackmyra is weer lekker aan het experimenteren geweest. De distilleerderij, die erom bekend staat met vaten te experimenteren, heeft dit keer met vaten gewerkt waarin kruipbramen en frambozenwijn gezeten heeft. De bessen komen vaker voor als je over Mackmyra leest. De distilleerderij gebruikt ze namelijk regelmatig bij haar bottelingen.
Ook bij deze small batch whisky, zijn de kruipbramen ingezet. De whisky is geïnspireerd door het Muddus Park. Het is volgens Mackmyra een ‘ongerepte plek waar kruipbramen en frambozen in het wild naast elkaar groeien’. Dit fenomeen wilde de distilleerder in een fles uitdragen en daarom is er gekozen voor de vaten waarin het fruit gezeten heeft.

Mackmyra Muddus is een erg fruitige single malt

Mackmyra Muddus heeft door de speciale vaten een rijk en fruitig karakter. Mackmyra omschrijft deze botteling als bloemig en rijk wat betreft aroma’s, met duidelijke citrustonen. Als de whisky even in het glas zit, zou deze zelfs vanille- en karameltonen geven, samen met de kruipbramen en de frambozen van de vaten. De smaken van Muddus lopen uiteen van diverse fruittonen, kruiden, zoete bessen en yuzu fruit.
De Mackmyra Muddus is slechts het begin van een serie die alleen zal bestaan uit small batch releases. Welke andere plekken de Zweedse distilleerderij met de serie aan gaat doen, is nog niet bekend. Wel is bekend dat Muddus eind deze maand te koop zal zijn in Europa en een adviesverkoopprijs krijgt van 79,99 euro.
Wist je dat wij regelmatig whisky’s reviewen? Lees ze op onze reviews-pagina.

POPULAIR NIEUWS