Deze Australische single malt rijpte onder de Aurora Australis

Nieuws
dinsdag, 14 mei 2024 om 12:00
dark lark 2024 single malt
Distilleerderijen in Australië zitten niet stil de afgelopen dagen. Na de onthulling van de oudste Australische whisky tot nu toe en een nieuwe Starward single malt, laat ook Lark Distillery van zich horen met een nieuwe whisky. De Tasmaanse stokerij heeft namelijk de Dark Lark single malt whisky aangekondigd.
Lark heeft al een aantal single malt expressies in de Dark Lark serie uitgebracht, waarbij telkens de winter met haar korte dagen centraal staat. Standaard wordt de expressie in een zwarte fles geleverd, waarbij elke release een ander onderwerp heeft. Zo had de 2023 release als onderwerp ‘het feest dat begint als het donker is.’
Voor 2024 staat naast de winter een bijzonder fenomeen in de spotlight: de Aurora Australis, de Australische variant op het noorderlicht.

Wat is de Lark Dark 2024 single malt whisky?

De Dark Lark whisky van dit jaar is gestookt in de winter en heeft na dit proces gerijpt onder het natuurfenomeen aurora borealis. Hoe lang de drank precies gerijpt heeft en in wat voor vaten dat gebeurd is, is niet bekendgemaakt. De single malt whisky heeft dan ook geen leeftijdsaanduiding.
Wel zijn de tasting notes van de drank onthuld. Hieronder zetten we deze voor op een rij:
Neus: Aroma’s van mokka en sultana rozijnen, gevolgd met lichte eikenkruiden en een vleugje kersen.
Smaak: Witte perziken met crème brûlee en zwarte bessencrumble met ijs.
Afdronk: Boterige melkchocolade met honingraat en gekarameliseerde ananas.
De Lark Distilleerderij geeft naast de tasting notes aan dat de Dark Lark 2024 expressie onverwacht soepel is. Daarbij geeft de whisky bij elke slok het Tasmaanse terroir weer. De drank is op 43 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld.
De distilleerderij heeft zelf nog geen prijs aangegeven, gezien de officiële releasedatum 15 mei is.
Via de website kunnen liefhebbers zich inschrijven voor meer informatie over de single malt whisky. Online is de fles wel al te vinden voor ongeveer 250 Australische dollar. (omgerekend ongeveer 150 euro).
Foto: Lark Distillery

POPULAIR NIEUWS