De oudste Benriach whisky ooit is een travel exclusive

Nieuws
dinsdag, 14 mei 2024 om 8:00
benriach 50 years old single malt whisky
Spannend nieuws uit het kamp van Benriach, want de oudste Benriach whisky is tot nu uitgebracht. Het gaat om een travel exclusive. De expressie is maar liefst 50 jaar oud en de fles whisky is zeer gelimiteerd.
Singapore mocht in zijn handjes knijpen, want daar is de oudste Benriach whisky ooit uit de doeken gedaan. De godendrank is 50 jaar oud en werd onthuld tijdens TFWA Asia Pacific Exhibition & Conference in Singapore.

Slechts 37 flessen wereldwijd beschikbaar

Stéphane Morizet, marketingdirecteur GTR Brown-Forman, is enorm blij met de whisky, schrijft The Spirit Business. 'We zijn verheugd om vijf van de slechts 37 flessen Benriach 50 Years Old aan te bieden aan onze gewaardeerde GTR-partners.'
Op 21 september 1966 werd Bourbon vat 2383 gevuld met een new make spirit, die na 50 jaar gebotteld is op een alcoholpercentage van 44,5 procent.

Hoe smaakt de whisky?

Hoewel er dus maar een aantal flessen zijn, is de kans klein dat er een fles open zal gaan. Toch delen we het smaakprofiel.
'Proefnotities omvatten aroma's van eikenhout, kastanje, Maraschino-kers en zachte acaciahoning. Het gehemelte zou honingachtige dadels, delicate eiken kruiden en aanhoudende appel, peer en sporen van grapefruit bevatten.'
Volgens Morizet komt de fruitige stijl van Benriach goed naar voren 'met een ongeëvenaarde complexiteit en luxueuze verfijning.'

Wat kost de whisky?

Aan zo'n oude whisky hangt een prijskaartje. Deze whisky wordt verkocht voor 25.000 pond. Omgerekend naar euro's is dat iets meer dan 29.000 euro. Wie dus een bijzondere travel exclusive zoekt, kan zijn of haar ogen uitkijken.
Wie een travel exclusive zoekt en niet zoveel geld te besteden heeft: niet getreurd. Er zijn genoeg andere mooie whisky's voor handen. Zo schreven we eerder bijvoorbeeld een artikel met travel exclusives op Düsseldorf airport en Schiphol.
Whiskyrek "Scottisch" / Whisky display / Whiskykast (authentiek) Image
Whiskyrek "Scottisch" / Whisky display / Whiskykast (authentiek)
EUR399
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS