Moray krijgt eigen fabriek voor distilleerketels

Nieuws
zaterdag, 15 april 2023 om 11:00
regenboog
Briggs of Burton, maker van koperen distilleerketels, gaat een fabriek in Moray openen. De fabrikant creëert daarmee talloze banen en zorgt ervoor dat whiskymakers hun ketels lokaal kunnen aanschaffen.
Het is niet het eerste avontuur van Briggs of Burton in Schotland. Het bedrijf is namelijk al eigenaar van de Schotse distilleerketelfabrikant McMillan. De gunstige markt zorgt er alleen voor dat er gelegenheid is om een nieuw filiaal te openen om zo efficiënter in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar ketels.
Briggs of Burton startte in 2010 haar vorige Schotse project voor Loch Lomond en dat heeft de fabrikant bepaald geen windeieren gelegd. Het bedrijf is door dit project ineens enorm gegroeid.
De nieuwe fabriek voor distilleerketels in Moray moet ervoor zorgen dat er een nog snellere groei doorgemaakt wordt. Er komen in elk geval direct zes nieuwe projecten bij het nieuwe filiaal te liggen. Die projecten zijn ook nog eens voor grote namen in de whiskywereld als The Glenlivet, Glenfiddich en Mortlach.

Briggs of Burton wereldwijd leverancier van distilleerketels

Hoewel Briggs of Burton ooit klein begon, verzorgt het bedrijf inmiddels wereldwijd klanten. Onder meer in Noord-Amerika, Afrika, Australië, Japan en China helpt Briggs of Burton distilleerderijen bij het uitbreiden, ontwerpen en meer.
Rob Buxton, managing director bij de ketelfabrikant, meldt dat er gewerkt wordt met contracten die tussen de drie en dertig miljoen pond per stuk waard zijn. Eén van de meest recente klanten is Ardgowan Distillery. Hier werd Briggs of Burton ingeschakeld om te helpen de distilleerderij opnieuw te ontwerpen en te bouwen. Een carbon neutrale voetafdruk stond centraal.
Het nieuwe filiaal in Moray is een welkome toevoeging die op zijn minst tien banen oplevert en ook nog eens goed voor het milieu is. Daarbij zal deze locatie flink aan de kennis van het Schotse whiskylandschap bijdragen. Wanneer de nieuwe distilleerketelfabriek bij Forres Enterprise Park geopend wordt, is nog niet bekend.

POPULAIR NIEUWS