Deze distilleerderij is plotseling failliet - verdwijnt whisky uit de schappen?

Nieuws
maandag, 19 augustus 2024 om 17:00
mackmyra dna
Distilleerderijen moeten veel geduld hebben. Whisky moet immers drie jaar rijpen voordat er bekend is wat er in het vat zit. En dan is het nog maar de vraag of mensen het kopen. Voor het Zweedse whiskymerk Mackmyra pakt het helaas niet positief uit. De distilleerderij heeft faillissement aangevraagd.
World Atlas Of Whisky Image
World Atlas Of Whisky
EUR33.09
Op voorraad
Koop op bol.
De aanvraag voor het faillissement voor Mackmyra Svensk Whisky AB is ingediend bij de districtsrechtbank van Gävle, Zweden. Daarmee ligt het eigendom en het management van de distilleerderij momenteel in handen van curatoren.
Op de website van de Zweedse distilleerderij staat een verklaring waarin Petter Ski, voorzitter bij de distilleerderij, aangeeft dat er hard gewerkt is door het personeel en het management om het bedrijf weer winstgevend te maken. Helaas mochten deze inspanningen niet baten, waardoor een faillissement nu de enige oplossing is.
'Ik hoop van harte dat de curator nu de kans krijgt om iets constructiefs te doen met de waarden in het bedrijf en het merk Mackmyra en zijn 25-jarige geschiedenis veilig te stellen.'

Faillissement komt net voor de ommekeer van Mackmyra

Het faillissement van de Zweedse distilleerderij komt op een vreselijk moment. De stokerij is in 1999 opgericht en viert dit jaar haar 25e jubileum. CEO Patrick Björsjö, waarnemend CEO bij Mackmyra, vertelt dat dit de situatie nog erger maakt. Het ergste vindt hij het voor de medewerkers, de klanten en de ambassadeurs van het whiskymerk.
Naast het jubileumjaar was de stokerij onder leiding van Ski en waarnemend bezig met een ommekeer voor het bedrijf. Er is bijvoorbeeld een nieuwe distributeur voor het Verenigd Koninkrijk aangesteld.
Die zou het Zweedse merk met een nieuw kernassortiment in het land gaan vertegenwoordigen. De flessen van de Mackmyra whisky zouden daarbij voor het eerst in flessen van 700 milliliter verkocht worden.
Wat het faillissement van Mackmyra precies zal betekenen, is nog niet duidelijk. Dus of het merk definitief verdwijnt is de vraag.

Nog genoeg Mackymyra whisky's te koop

Momenteel zijn er in ieder geval nog genoeg whisky's van het merk te koop (waarvan een paar afgeprijsd):

POPULAIR NIEUWS