Deze nieuwe Mackmyra whisky is in Duitsland de fles in gegaan

Nieuws
maandag, 25 maart 2024 om 16:00
dram way botteling spring
De onafhankelijke bottelaar Dram Way heeft de derde botteling in de Seasons whiskyreeks uitgebracht. De reeks is seizoensgebonden en doet met deze expressie de lente aan.
De whisky is de derde in de Seasons reeks van de Duitse bottelaar. De eerste fles, Autumn, combineerde zoetigheid met kruidige tonen en kwam uit Zweeds eikenhout. De tweede fles, Winter, komt uit virgin eikenhouten vaten met rokerige tonen van de gebruikte Mackmyra whisky.
Deze derde expressie kondigt de komst van het zonnetje aan. Deze Seasons editie heet Spring en heeft gerijpt in Sauternes vaten. De vaten zijn gevuld met de single malt whisky van de Zweedse Mackmyra Distillery.

Wat is de Dram Way Seasons Spring whisky?

Malte Schweia, oprichter van Dram Way, vertelt dat de lente expressie door het vat licht en bloemig is geworden. Het vat is daarbij niet te overheersend geworden volgens de Duitse bottelaar. Dram Way heeft de whisky gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).
‘Mackmyra's eigen appeltoetsen schijnen heerlijk door, wat resulteert in een botteling die, voor mij persoonlijk, perfect de lente beschrijft!’
De tasting notes van de Spring botteling bestaan uit aroma’s van appel, bloesem, honing en een lichte hint van banaan. In de mond doet de whisky denken aan poedersuiker met honingsmaken, lichte fruitsmaken en een vleugje eikenhout. Dit gaat over in een lichte kruidige afdronk.
De Dram Way Spring whisky is de derde expressie in een reeks van vier. Een fles van een halve liter kost 55 euro exclusief verzendkosten. In de zomer komt de laatste fles in de serie uit die momenteel nog in Cloudberry, Oloroso en Pedro Ximénez vaten rijpt.
Na deze laatste release is het ook mogelijk om een bundel te kopen van alle vier de seizoenswhisky’s. Deze kost 190 euro exclusief verzenden, waardoor elke fles net iets goedkoper is.
Ben je benieuwd naar whisky's van andere onafhankelijke bottelaars? In deze lijst vind je een aantal expressies.
Foto: Dram Way
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS