Mackmyra Identitet beschrijft de ziel en karakter van het merk

Nieuws
vrijdag, 29 september 2023 om 17:00
mackmyra identitet
De Zweedse Mackmyra distilleerderij zit niet stil. Nadat deze maand de No.001 whisky van 20 jaar oud onthuld werd, is het alweer tijd voor een volgende aankondiging. De distilleerderij brengt namelijk een krachtige expressie uit die rook met eikenhout combineert in een nieuwe amberkleurige dram: de Mackmyra Identitet.
De whisky brengt volgens de distilleerderij de twee sterkste karakters samen in één whisky. De single malt is gemaakt met het bekende rookrecept van lokale turf en jeneverbessen en mocht rijpen in Zweeds eikenhout. Het zorgt voor een innovatieve nieuwe whisky die ‘trouw is aan zijn oorsprong’.
Lii Johnson, blender bij Mackmyra, vertelt dat de whisky het erfgoed van de stokerij weerspiegelt. Patrick Björsjö, CEO van Mackmyra is ontzettend blij met de nieuwe release. Hij vertelt dat ‘de lancering ervan een spannende tijd kenmerkt’, waarin de whisky’s van het merk al warme broodjes over de toonbank gaan. De onlangs onthulde Mackmyra Nr.001 whisky was namelijk al uitverkocht toen de drank enkele minuten online stond.

Wat is de Mackmyra Identitet whisky?

De Zweedse whisky is een rokerige expressie die gelijktijdig mild van smaak is. De dram is gebotteld op 48,7 procent ABV en heeft geen age statement meegekregen. Dit zijn de tasting notes vanuit de Zweedse distilleerderij:
Neus: Een milde en diep rokerige toon met levendige citrustonen van sinaasappel, zoete vanille en een licht nootachtige ondertoon.
Smaak: Een volle rook op de tong, een duidelijke zoetheid en milde bitterheid met smaken van vanilletoffee, bruine suiker en cashewnoten.
Afdronk: Lang en rijk met een duidelijke rook en wat vatbitterheid en hints van pure chocolade.
De whisky heeft een adviesverkoopprijs van 64,99 euro en wordt vanaf 3 oktober wereldwijd verkocht.
Mackmyra is geen onbekend merk in Nederland. Onlangs vertelden we je nog over een Mackmyra whisky die erg aantrekkelijk geprijsd was in onze Whisky Deals van de week.
Foto: Mackmyra

POPULAIR NIEUWS