Op zoek naar een leuke whisky quiz? Dan wil je Broodje Aap niet missen

Nieuws
maandag, 19 augustus 2024 om 8:00
broodje aap whiskyquiz
Zou het niet leuk zijn als je met iemand een glaasje whisky gaat drinken om het dan ook over de godendrank te hebben en eens te kijken wat jullie allemaal weten? Op 21 september verschijnt Broodje Aap, dé whiskyquiz voor iedereen.
Whisky draait om mooie en sterke verhalen. Er valt van alles over te vertellen, zowel serieuze verhalen als minder serieuze verhalen. Feit is dat je whisky overal aantreft in de samenleving: in winkels, bij mensen thuis, maar ook in populaire cultuur. Het kan zomaar gebeuren dat jij een tv-serie zit te kijken en dat daar onverhoopt een glaasje levenswater voorbij komt.

Spelenderwijs wat bijleren

Is het waar dat iemand in een tv-serie zei: ‘Ik zal goede whisky op je graf gieten?’ En is het waar dat een distilleerderij Titanic heet? Of zijn dat Broodje Aap verhalen? Met het spel Broodje Aap heb jij straks ongetwijfeld een leuke avond als je samen met een vriend of vriendin, een familielid of iemand anders een mooie dram drinkt, terwijl je een spelletje speelt.
Zo leer je niet alleen op spelenderwijs wat bij, maar past dit ook goed bij de huidige tijdgeest om minder te drinken en betere keuzes te maken over de whisky’s die je drinkt. Win-win, nietwaar?

Voor wie is Broodje Aap?

Broodje Aap is bedoeld voor beginnende drinkers tot aan connaisseurs. Je krijgt namelijk een whiskyquiz in pocketformaat, waarbij je steeds kunt kiezen uit een makkelijke of een moeilijke vraag. Jij bepaalt dus zelf hoe lastig je het spelletje maakt voor jezelf. Makkelijke vragen zullen veelal uit meerkeuze vragen bestaan, terwijl de moeilijke vragen open zijn.
Al deze vragen (in totaal 324) zijn verdeeld over zes categorieën:
  • Algemeen
  • Van korrel tot borrel
  • Geschiedenis
  • Namen
  • Entertainment
  • Geografie
Wat dat betreft kun je het een beetje vergelijken met Triviant, maar dan zonder bord of dobbelsteen.

Tijdelijke korting

Broodje Aap verschijnt op 21 september en jij kan het spel nu tijdelijk met korting bestellen. Tot aan de release betaal je 13,50 euro voor het spelletje. Daarna gaat de reguliere prijs in van 14,95 euro.
De website Spirit Stories, waar we in de toekomst meer whiskymerchandise gaan uitbrengen, is nog niet helemaal af, maar wel up and running voor de pre-order.
Twee dingen hierover: we zijn ook op Loods of Whisky, een festival in Groningen op 22 september. Wij zullen Broodje Aap meenemen. Liefhebbers die daar een willen kopen of iemand kennen die het daar voor ze mee kan nemen: laat het ons vooral weten via [email protected]. Dat scheelt weer verzendkosten.
Aan de Belgische volgers onder ons: liefhebbers die het spelletje willen kopen, laat het ons vooral ook even weten via een mailtje. Die optie is er nu ook nog niet, maar willen we wel graag hebben in de toekomst.
Mensen die er één kopen: vanuit de grond van ons hart, een dikke dank je wel!
Eerder plaatsten we een bericht met de vraag of iemand wilde testen: dit is nog steeds de bedoeling, maar om een printbare versie te hebben, moest het spelletje eerst richting de drukker. Dus jullie horen nog van ons. We zullen één persoon uitkiezen.

POPULAIR NIEUWS