Deze distilleerderij onthult haar verjaardagswhiskey van 2024

Nieuws
maandag, 19 augustus 2024 om 19:30
old forester birthday bourbon 2024
Old Forester heeft de terugkeer van een geliefde whiskey aangekondigd. Het gaat om de 12 jaar oude Old Forester Birthday Bourbon. Alleen de expressie komt niet zomaar in de schappen te liggen. De fles kan voorlopig alleen via een inschrijving gekocht worden.
Elk jaar brengt Old Forester een speciale bourbon uit ter ere van de verjaardag van oprichter George Garvin Brown. Dit jaar is dat niet anders. De 2024 editie van de Old Forester Birthday Bourbon is een whiskey die twaalf jaar heeft gerijpt en in een gelimiteerde oplage gebotteld is.
De drank is met de hand geselecteerd door Chris Morris en Melissa Rift, master distiller emeritus en master taster bij de Old Forester Distillery. Ze werden hierbij geholpen door assistant master distiller Caleb Trigo.

Wat is de Old Forester 12 Year Old Birthday Bourbon?

Trigo vertelt dat de expressie van dit jaar gerijpt heeft in Warehouses G en L. De drank heeft volgens hem een rijk en uniek profiel dat in de smaak zal vallen bij bourbonliefhebbers.
Dit zijn de tasting notes van de whiskey:
  • Neus: Een heldere fruitmengeling met accenten van abrikoos en appel worden aangevuld met rijke kruidcake en boterglazuur met ondertonen van zoete tabak en warm eikenhout.
  • Smaak: Sappig fruit springt eruit aan de voorkant van het gehemelte met geroosterd eikenhout en warme kaneelkruiden die de smaak afronden.
  • Afdronk: Hints van karamel appel leiden de afdronk met een lange en smaakvolle mix van zoete tabak, gemalen kaneel en cacao.
De drank is de fles in gegaan op 107 proof, wat neer komt op 53,5 procent alcohol by volume (ABV). In totaal zijn er 209 vaten gebruikt om de flessen te vullen, maar het is niet bekend hoeveel flessen er precies gevuld zijn.

Zeer exclusieve release

Wel is er bekendgemaakt dat Old Forester de whiskey niet wereldwijd uitbrengt. De expressie verschijnt alleen in de Verenigde Staten en is daar in eerste instantie niet in de slijterij te vinden.
Liefhebbers kunnen zich op een loting inschrijven voor een kans om een fles te mogen kopen.
De loterij loopt tot 21 augustus, waarna de winnaars bekendgemaakt worden. Zij moeten daarbij aan een aantal eisen voldoen, zoals het beschikken over een credit card. De winnaars mogen hun fles tussen 5 september en 14 december voor 200 dollar (omgerekend ongeveer 180 euro) kopen bij de stokerij.
Later verschijnt de expressie voor 200 dollar ook in de schappen van een select aantal slijterijen in de Verenigde Staten.
whiskyglas Diamant whiskey glazen set van 2 water / sap tumbler gekanteld scotch glas 300 ml whisky glas modern look glaswerk voor bourbon / rum / bar tumbler Image
whiskyglas Diamant whiskey glazen set van 2 water / sap tumbler gekanteld scotch glas 300 ml whisky glas modern look glaswerk voor bourbon / rum / bar tumbler
EUR46.5354
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Old Forester

POPULAIR NIEUWS