Deze Islay stokerij brengt het circus naar Feis Ile met eerste portgerijpte single malt whisky

Nieuws
woensdag, 17 april 2024 om 7:00
ardbeg spectacular single malt whisky 1
Feis Ile 2024 staat op het punt van beginnen en dat betekent dat ook Ardbeg Day 2024 steeds dichterbij komt. De distilleerderij op Islay heeft dit jaar een spektakel klaar staan, waarbij het circus centraal staat: de Ardbeg Spectacular single malt whisky.
Ardbeg Distillery heeft de viering van Ardbeg Day helemaal klaar staan. Als onderdeel van Fèis Ìle 2024 viert de stokerij op 1 juni Ardbeg Day met een spetterend feest voor whiskyliefhebbers en een nieuwe limited edition expressie.
Ardbeg nodigt whiskyliefhebbers die van rokerige mout houden uit om ‘te genieten van het spektakel dat het Ardbeg Day Circus is’. De ster van de show is namelijk een nieuwe gelimiteerde single malt whisky die dit jaar in het teken staat van het circus.
Gillian Macdonald vertelt dat het een toepasselijke whisky is geworden die perfect in de geest van Ardbeg Day en Fèis Ìle 2024 past. ‘De jaren in Bourbon en Port vaten zorgen voor een spektakel van smaken die Ardbeggians nog nooit geproefd hebben.’
ardbeg spectacular single malt whisky
De officiële aankondiging van de Ardbeg Spectacular single malt whisky

Wat is de Ardbeg Spectacular single malt whisky?

De nieuwe Ardbeg Spectacular whisky is door de rijping in port wijnvaten een primeur voor de stokerij op het Schotse eiland. Dit is de eerste keer dat een Ardbeg expressie in deze vaten gegaan is. De distilleerderij beschrijft het effect hiervan op de geturfde whisky als ‘een tuimelende rijkdom en een acrobatische draai van kleur aan de Islay malt geeft'.
De tasting notes van Ardbeg Spectacular zijn als volgt:
Neus: Gekonfijt fruit, wierookkaarsen, lavendel en gerookte pecannoten.
Smaak: Pure chocolade, gezouten karamel, teer en munt.
Afdronk: Lang met aanhoudende tonen van gezouten karamel en verkoelende menthol.
De gelimiteerde single malt whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Vanaf 23 april is de drank te koop in ons kikkerlandje. De adviesprijs van Ardbeg Spectacular is 110 pond (omgerekend ongeveer 130 euro). De whisky is ook te koop bij de distilleerderij tijdens Ardbeg Day, waar je op 1 juni ook het Ardbeg Night Circus bij kunt wonen.
Foto's: Ardbeg Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.