De Feis Ile 2024 Distillery Days zijn bekend

Nieuws
zaterdag, 16 maart 2024 om 15:00
isle of islay
Het is weer bijna feest op Islay, hèt feest van het Schotse eiland en misschien wel hèt moment om een bezoekje aan stokerijen te plannen. Fèis Ìle 2024 begint op 25 mei en de Distillery Days en de eerste plannen van de stokerijen zijn inmiddels bekend. Wij zetten ze voor je op een rijtje.
Als je de cultuur (en de whisky’s) van Islay op zijn best wil beleven, dan is komende mei misschien een ideaal moment om af te reizen. Het eiland gonst dan van muziek en verschillende feesten en de distilleerderijen hebben uiteenlopende plannen.

Dit zijn de Fèis Ìle 2024 Distillery Days

Op vrijdag 24 mei wordt Fèis Ìle 2024 officieel afgetrapt. Bij The Ramsay Hall is dan een gratis feest van vier uur lang bij te wonen. Om half zes lokale tijd begint het feest met een parade die door Port Ellen rijdt, waarna er op verschillende plekken entertainment losbarst. Denk aan circusacts, live muziek met eten en drinken.
Daarna zal Islay nog een aantal dagen gonzen van de muziek en activiteiten. Dit is het schema waarop bij verschillende stokerijen en andere plekken op en om het eiland van alles te beleven is:
 • Zaterdag 25 mei
  Lagavulin, Islay Rum en Islay Whisky Vault
 • Zondag 26 mei
  Bruichladdich
 • Maandag 27 mei
  Caol Ila, Islay Gin en Islay Ales
 • Dinsdag 28 mei
  Laphroaig, Port Ellen en Indie Whisky
 • Woensdag 29 mei
  Bowmore en Ardnahoe
 • Donderdag 30 mei
  Kilchoman en Islay Whisky Academy
 • Vrijdag 31 mei
  Bunnahanhain en Jura
 • Zaterdag 1 juni
  Ardbeg

De eerste Fèis Ìle 2024 plannen en de terugkeer van Port Ellen

Van enkele stokerijen zijn de Fèis Ìle 2024 plannen inmiddels bekendgemaakt. Zo organiseren Lagavulin en Caol Ila allerlei activiteiten voor whiskyliefhebbers. Op 25 mei opent Lagavulin haar deuren met een open dag. Liefhebbers van de whisky zijn dan van harte welkom om en kijkje te nemen in de stokerij. Daarnaast zijn er met een ticket allerlei dingen te doen. Denk aan een whiskytasting op een boot die in Lagavulin Bay vaart en een master class met de kuiers van Lagavulin met daarbij een tasting die direct uit een vat komt.
Caol Ila is op 27 mei aan de beurt. De distilleerderij verwelkomt dan whiskyliefhebbers om Eva Cumming, de nieuwe distillerymanager, te ontmoeten en een proeverij bij te wonen. Daarnaast zijn er verschillende workshops bij te wonen zoals het maken van pastels met houtskool en het maken van een unieke en persoonlijke Caol Ila blended whisky.
Een ‘primeur’ dit jaar is de terugkeer van Port Ellen op het feest. De distilleerderij is weer geopend en doet op één dag een duit in het zakje met allerlei activiteiten. De plannen van de stokerij zijn nog niet bekendgemaakt, maar dat zal in de komende weken gebeuren.
Zoals elk jaar komen er ook dit jaar weer allerlei Fèis Ìle 2024 bottelingen voorbij. Deze speciale whisky's worden in aanloop naar het Islay feest onthuld en zijn vaak exclusief tijdens de feestelijkheden te koop bij de verschillende distilleerderijen. Hou vooral onze website in de gaten, want we zullen al deze bottelingen op een rij zetten.
Foto: Pixabay
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS