Royal Salute brengt zesde gelimiteerde Polo Collection whisky uit

Nieuws
dinsdag, 16 april 2024 om 16:00
royal salute polo collection miami
Royal Salute heeft de zesde expressie in de Polo Collection uitgebracht. Het gaat om de Royal Salute 21 Year Old The Miami Polo Edition. Zoals de naam al verraadt heeft het whiskymerk van Chivas Brothers voor deze expressie inspiratie gehaald uit de omgeving van Miami.
De nieuwe editie is gelanceerd tijdens een tweedaags polo evenement in Palm Beach, Florida. Naast de nieuwe locatie is ook de kleur van de fles onthuld, namelijk roze.
Elke editie van de Polo Collection doet Royal Salute een ander pololand aan en past de whisky en de kleur van de fles daarop aan. Zo bottelde het merk de vorige expressie, de Jodhpur Edition, in een gele fles. De whisky had bovendien een finish in virgin eikenhouten vaten.

Dit is de Royal Salute 21 Year Old The Miami Polo Collection whisky

De 21 jaar oude blended whisky van Sandy Hyslop, meesterblender bij Royal Salute, heeft naar een nieuwe felle kleur ook een toepasselijke finish gekregen. De drank is afgewerkt in first-fill rogge en bourbon vaten. Deze afwerking pas niet alleen bij een Amerikaans evenement, maar is ook een primeur voor Royal Salute.
Het is namelijk de eerste keer dat de whisky een finish in deze vaten krijgt. Dat levert de volgende tasting notes op:
Neus: Sappige rijpe peren, honingbloesem en vanille met onderliggende tonen van witte chocolade, marsepein en kaneelkruiden.
Smaak: Zoete abrikoos, perensnoepjes, kokosnoot en melkchocolade, gevolgd door limoen en hints van peperkoek.
Afdronk: Zoet, zijdeachtig en complex.
De Roal Salute 21 Year Old The Miami Polo Collection is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV). De felroze fles zal te vinden zijn over de hele wereld bij geselecteerde verkooppunten. De adviesverkoopprijs ligt op 250 dollar (rond de 234 euro).
Foto: Royal Salute
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.