Deze Lowlands distilleerderij vervangt twee age statement single malt whisky's

Nieuws
zaterdag, 21 september 2024 om 12:00
bladnoch heritage collection
De Bladnoch Distillery heeft een flinke wijziging doorgevoerd aan haar assortiment single malt whisky’s. De reeks is omgedoopt tot de Bladnoch Heritage Collection. Daarnaast zijn er twee age-statement whisky’s aan toegevoegd.
De Heritage Collection van de Lowlands distilleerderij bevatte al twee expressies van respectievelijk 11 en 14 jaar oud. In plaats van deze single malts komen er nieuwe uitingen met een leeftijd van 13 en 16 jaar. De Bladnochs van 19 en 30 jaar blijven onveranderd verkrijgbaar.

Wat zijn de nieuwe Bladnoch Heritage Collection single malt whisky’s?

De wijzigingnen die Bladnoch aan haar single malt assortiment doorgevoerd heeft, zullen snel wereldwijd te zien zijn. Dat betekent dat de 11 en 14 jaar oude whisky’s snel verdwijnen en de nieuwe flessen wereldwijd in de schappen komen. Maar wat zijn de twee nieuwe whisky’s eigenlijk?
De informatie over de expressies hebben we hieronder op een rijtje gezet.
Bladnoch 13 Years Old Heritage Collection
De eerste van de twee nieuwe whisky’s is een 13-jarige drank. De single malt heeft gerijpt in ex-bourbonvaten en is uiteindelijk gebotteld op 46,7 procent alcohol by volume (ABV). De smaak van de whisky omvat 'een neus van delicate bloemen, honing en verfrissende citrus met een smaak van bloemige parmaviooltjes, vers gesneden appels en hints van houtkruiden'.
De adviesverkoopprijs van de Bladnoch 13 Years Old Heritage Collection is 85 pond (omgerekend ongeveer 100 euro).
Bladnoch 16 Years Old Heritage Collection
De 16 jaar oude single malt die het assortiment versterkt komt uit oloroso sherryvaten. De whisky is gebotteld op 46,7 procent ABV en heeft de volgende omschrijving wat betreft de smaak:
'Hints van houtkruiden, rijke rozijnen, sultana's en sinaasappelschil in de neus, met een smaak van rozijnen, gedroogd fruit en rijke fruittaart met zoete kaneel en chocolade'.
De prijs is 110 pond (omgerekend ongeveer 130 euro).

Meer veranderingen in het Bladnoch whisky assortiment

Naast de single malts heeft Bladnoch ook de non age statement whisky’s in de Classic Collection aangepast. Deze reeks heeft voortaan ook een andere naam: de Bladnoch Twinned Cask Collection. De whisky’s in de serie blijven onveranderd.
World Atlas Of Whisky Image
World Atlas Of Whisky
EUR33.09
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS