Nieuwe Laphroaig combineert geschiedenis, verhalen en whisky in 33 jaar oude single malt

Nieuws
zaterdag, 21 september 2024 om 8:00
laphroaig 33 years old strong characters donald johnston single malt whisky
Whiskyliefhebbers met een liefde voor goede verhalen opgelet. Er is een nieuwe whiskyreeks onderweg die om verhalen, mensen en geschiedenis draait. Laphroaig heeft de Strong Characters whiskyserie aangekondigd die heel snel afgetrapt wordt.
De distilleerderij op Islay heeft aangegeven dat de nieuwe whiskyreeks met een ontzettend belangrijk persoon begint. De eerste van de ‘Strong Characters’ is niemand minder dan Donald Johnston, een van de broers die de distilleerderij in 1815 oprichtten.

Het verhaal van Donald Johnston in een whisky

De distilleerderij eert Johnston met de eerste fles door zijn verhaal te vertellen. Op het label van de single malt whisky, dat begin dit jaar in de TTB-database opdook, is de oprichter te zien op een illustratie.
Hoe de whisky het verhaal van Johnston precies vertelt is nog niet bekend. Dat zal Laphroaig over enkele dagen pas uit de doeken doen, als de loting voor de Friends of Laphroaig rondom de whisky online verschijnt. Wel is al het een en ander over de Islay single malt whisky bekendgemaakt.
Laphroaig Strong Characters single malt whisky
Het label voor de Laphroaig Strong Characters expressie

Wat is de Laphroaig Strong Characters 33 Years Old Chapter 1 Donald Johnston whisky?

De eerste whisky in de Laphroaig Strong Characters reeks wordt een 33 jaar oude single malt. De whisky heeft gerijpt in ex-bourbon vaten van Amerikaans eikenhout en sherry seasoned vaten van Europees eikenhout. De whisky is gebotteld op 43,8 procent alcohol by volume (ABV).
Wat de tasting notes van de whisky zijn is nog niet onthuld. Verder zijn de oplages van de expressie en de prijskaart die eraan komt te hangen nog niet bekendgemaakt.
Eerder kwamen er al verschillende expressies uit van Laphroaig waarbij de fles in boeken verpakt is. Deze vertellen een eigen verhaal, namelijk dat van Ian Hunter. Hij was de eigenaar van de Laphroaig distilleerderij vanaf 1921, lang nadat Donald Johnston samen met zijn broer de stokerij oprichtte.
The Legend of Laphroaig Image
The Legend of Laphroaig
EUR169.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS