Komt deze Lowlands distilleerderij snel met een 16 jaar oude single malt whisky?

Nieuws
zondag, 08 september 2024 om 12:00
bladnoch 16yo single malt heritage collection whisky
Het lijkt erop dat er binnenkort een nieuwe expressie uit de Bladnoch Distillery uitgebracht komt. In de online TTB-database is namelijk een label opgedoken voor de Bladnoch Heritage Collection 16 Years Old single malt whisky.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.
Zoals altijd het geval is, is er bij dit label geen verdere informatie bekendgemaakt over de whisky. Toch geeft het label al het een en ander over de expressie weg.

Wat is de Bladnoch Heritage Collection 16 Years Old Single Malt whisky?

Zo is de whisky samengesteld uit drank afkomstig uit vaten die met de hand geselecteerd zijn door Nick Savage, meesterdistilleerder bij de stokerij in Galloway. Het betreft volgens het label een single malt whisky die 16 jaar gerijpt heeft in Oloroso sherryvaten. Daarna is de drank gebotteld op 46,7 procent alcohol by volume (ABV).
Hieronder de omschrijving van de smaak van de whisky die op het etiket vermeld staat:
‘(…) Een neus van houtkruiden, rijke rozijnen, sultanas en sinaasappelschil met een smaakprofiel van rozijnen, gedroogd fruit, rijke fruittaart, zoete kaneel en chocolade.’
Het label geeft niet weg of de whisky uitkomt in geselecteerde markten of een wereldwijde release krijgt. Verder is niet bekend wanneer de expressie precies verwacht mag worden en wat de verkoopprijs wordt.

Onlangs nog een nieuwe reeks afgetrapt

Bladnoch is onlangs met de eerste expressie in een hele nieuwe whiskyserie gekomen. Deze serie heeft de naam The Wave gekregen en zal zich richten op de ontwikkeling van whisky in een ‘golf’.
De distilleerderij gebruikt namelijk telkens wat vloeistof van de oude expressie, aangevuld met nieuwe spirit, om zo nieuwe dranken te maken. Meer over die whisky lees je in dit artikel.
Single Malt Whisky Stories Image
Single Malt Whisky Stories
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS