Deze Nederlandse distilleerderij opent alle flessen voor nieuwsgierige (whisky) drinkers

Nieuws
vrijdag, 18 oktober 2024 om 8:00
twentse ketels squaremountains single malt whisky batch03
Begin november is het tijd voor een feestje in Haaksbergen, want dan gaan alle flessen open voor nieuwsgierige drinkers. De maker zelf doopt dit om tot Open Flessen Dag.
Open Flessen Dag is een initiatief van Maarten jan Leppink, de eigenaar van Stokerij Twentse Ketels en maker van de goed ontvangen Squaremountains whisky. Zo waren de eerste expressies van dit merk binnen no time uitverkocht en kan hij rekenen op een vaste fanbase.
De bedoeling is uiteraard om deze club iets uit te breiden en daar kan Open Flessen Dag bij helpen.

Wanneer vindt Open Flessen Dag plaats?

De proeverij wordt georganiseerd op zaterdag 2 november van elf uur tot en met vijf uur ’s middags. Tijdens deze sessie zijn de volgende whisky’s te proeven:
  • Squaremountains Whisky batch 01
  • Squaremountains Whisky batch 02
  • Squaremountains Whisky batch 03
  • Squaremountains Whisky batch 04
Deze laatste expressie ligt nog netjes te rijpen en verschijnt pas in januari op de markt. Zoals filmliefhebbers via een Sneak Preview een nieuwe film kunnen zien, heb jij dus de kans om 2 november al iets nieuws te proeven voordat de drank gebotteld is.

Een drank in een film

Over films gesproken: wist je dat een gin van Stokerij Twentse ketels in een Nederlandse film voorbij komt? De drank Ginsane heeft een kleine bijrol te pakken in de titel Ik wist het.
Ja, je leest het goed. Stokerij Twentse Ketels maakt niet enkel whisky, maar ook andere spirits. Denk aan genever, gin, bierbrandewijn en nog veel meer. Je raadt het al: ook deze flessen gaan open tijdens Open Flessen Dag.

Hoe kun je naar de proeverij?

Liefhebbers die geïnteresseerd zijn in deze leuke middag kunnen zich aanmelden via deze pagina. De toegang kent een zachte prijs van slechts tien euro.
In dit overzicht zie je wat we nog meer geschreven hebben over Stokerij Twentse Ketels.
Mede mogelijk gemaakt door Stokerij Twentse Ketels. Nix18.

POPULAIR NIEUWS