Douglas Laing maakt deze vrijdag de 13e bijzonder met een toffe onthulling

Nieuws
vrijdag, 13 oktober 2023 om 16:00
douglaslaing timorous beastie meet the beast 2023 1
Het is vandaag vrijdag de dertiende en dat betekent een flinke bak ongeluk. Of toch niet? Onafhankelijke bottelaar en whiskymaker Douglas Laing heeft namelijk vandaag gekozen om een beestachtige versie van Timorous Beastie whisky te onthullen. Dit is de Meet the Beast 2023 editie.
Douglas Laing heeft voor deze vrijdag de dertiende een speciale limited edition van de Timorous Beastie whisky uitgebracht. Timorous Beastie Meet the Beast 2023 heeft namelijk een ontzettend tof label gekregen. Waar normaal gesproken het kleine schuchtere muisje uit het gedicht van Robert Burns ‘To a Mouse’ op het label schittert, is er nu nog iets anders te zien.
Peat and Whisky Image
Peat and Whisky
EUR14.99
Op voorraad
Koop op bol.
Wat er achter de print van het muisje en de zilveren letters van het label schuilt, is alleen te zien met een speciale bril die bij de fles geleverd wordt. Deze bril scheidt de kleuren rood en blauw van elkaar, waardoor de illusie verdwijnt en het verborgen wezen goed zichtbaar wordt. Bij de rode kleur komt het gruwelijke beest tevoorschijn en drukt het bekende Timorous Beastie muisje zijn snor. Het verschenen dier lijkt op een bloeddorstige tijger, maar dan met enorme hoorns. Ook op de koker die je bij de whisky krijgt, schittert het duo in rood en blauw.
Of de Timorous Beastie Meet the Beast 2023 whisky net zo wild is als de verpakking, vertellen we je natuurlijk ook.

Wat is de speciale Timorous Beastie whisky?

Deze speciale editie van Timorous Beastie is een Highland whisky, zoals alle Timorous Beastie expressies. De dram is gerijpt in 100 procent bourbonvaten en uiteindelijk gebotteld op natuurlijke vatsterkte van 54,3 procent.
Over de tasting notes meldt Douglas Laing dat drinkers zich klaar moeten maken voor een ‘kolossale uitbarsting van zoete vanille, pittige citrus, sappige gerst en versgebakken ontbijtkoek.’
De whisky is vanaf nu te koop via gespecialiseerde retailers en online via Douglaslaing.com. De verkooprijs in de webshop is 79,95 euro exclusief verzendkosten.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS