Inflatie? Niet bij Nederlandse distilleerderij Wieke Distillers

Nieuws
maandag, 27 februari 2023 om 17:00
wieke2
Waar de inflatie alles wat vast en los zit lijkt te raken, heeft Wieke Distillers goed nieuws. Haar vatenprogramma doet namelijk niet mee met de inflatie. Daarmee blijven de prijzen om een eigen vat Nederlandse whisky van Wieke Distillers te kopen dit jaar gelijk. Wieke maakt het nieuws via haar Facebook-pagina bekend.
De vaten die besteld worden via het Wieke Distillers vatenprogramma kosten 675 euro inclusief btw en accijns. Daarmee koop je een vat van tien liter (of een groter vat van bijvoorbeeld 30, 50, 100 of 190 liter) dat zelf gevuld kan worden bij Wieke Distillers of door de distilleerderij gevuld wordt met new make spirit. Deze heeft een alcoholpercentage van ongeveer 65 procent. Hierbij kan er gekozen worden uit de oogst van 2021, 2022 of een mix van beide oogsten.
Ook wat betreft het vat om de whisky in te laten rijpen is er keuze bij Wieke. De Amerikaans eiken vaten kunnen namelijk in drie varianten geleverd worden: light, medium of heavy toasting. Op verzoek kan er ook Europees eiken gebruikt worden en is kan er zelfs een mooie draai aan het vat gegeven worden: ‘Eventueel is het mogelijk om eerst drie maanden onze zelfgemaakte rum op het vat te leggen of een aantal maanden Oloroso of Amontillado sherry op het vat te leggen.’
Bij de aankoop van een vat wordt een proefflesje van de new make spirit en een eigendomsbewijs geleverd. Ook is het mogelijk om minimaal eens per jaar de distilleerderij te bezoeken om de whisky in wording te proeven. Na drie jaar en een dag kan de whisky gebotteld worden op vatsterkte of op 40-47 procent. Het bottelen en etiketteren zal dan nog afgerekend worden tegen kostprijs.
De heren van Wieke Distillers
De heren van Wieke Distillers

Naast Wieke Distillers vatenprogramma ook update over whisky

Wieke Distillers heeft naast deze update rondom het vatenprogramma ook een update van haar aankomende single malt en single estate whisky Numero Dertien gegeven. Hiermee lijkt het erg goed te gaan. De rijping van de whisky loopt volgens plan en over een jaar is de drank klaar voor botteling. Wij besteedden al eerder aandacht aan de whisky en aan de Nederlandse distilleerderij uit Groningen in ons uitgebreide interview met de heren van Wieke Distillers.
Ook is er een nieuwe oogst gerst klaar. Deze is uitmuntend ‘door het grote aantal zonuren uitmuntend’. Wat dit met het eindresultaat gaat doen, is nog een tijdje afwachten tot de whisky van de 2022 batch uitkomt.

POPULAIR NIEUWS