The Last of Us aflevering 6 op HBO Max: de rol van whisky

Nieuws
maandag, 27 februari 2023 om 11:00
the last of us
De nieuwe aflevering van The Last of Us staat sinds vandaag op HBO Max. Maar laten we nog even stilstaan bij de vorige aflevering, nummer 6: Kin. Want hebben jullie doorgehad dat er stevig wat whisky gedronken werd?
Let op: spoilers volgen. Mocht je de aflevering nog niet gekeken hebben en nog willen zien, lees dan vooral niet verder.
In de tv-serie The Last of Us, die gebaseerd is op een videogame, is één van de hoofdrolspelers Joel op zoek naar zijn broer Tommie. Het goede nieuws is dat hij na vijf afleveringen hem eindelijk vindt. En dan gebeurt het, op 23 minuten en 54 seconden: een grote pikhouweel wordt in een close-up in beeld gebracht als een hand driftig in een blok ijs te werk gaat (Wist je overigens dat de vorm van een fles Nikka from the Barrel lijkt op een ijsblok?). Met een glimlach zegt Joel daarna: ‘Het is lang geleden,’ waarna voor zijn neus een glas staat met allemaal ijsblokjes en Tommie hem in een bar whiskey inschenkt. Ze proosten en Tommie zegt: ‘Bedankt dat je nog om me geeft.’

Welke whiskey wordt er gedronken in de HBO-serie?

Daarna zien we de whiskey-fles prominent op de bar staan, maar met het label duidelijk niet gericht op de camera. Dat is jammer, want als whisky-fan vraag je je toch af: wat drinken de twee broers? Vast geen Brother’s Bond. Het is niet helemaal koek en ei, want nadat ze een tweede glaasje ingeschonken hebben, is de sfeer gespannen. In totaal neemt de whiskey-scene zo’n 3,5 minuut in beslag. Het enige wat je als kijker dan gespot kunt hebben is ‘whiskey’, maar nooit is het etiket goed leesbaar in beeld geweest helaas.
Over whisky gesproken: er is daadwerkelijk een The Last of Us whisky-fles op de markt gebracht. Dit is een samenwerking geweest met videogame ontwikkelaar Naughty Dog. Meer weten over de game? Kijk dan eens op XGN.

POPULAIR NIEUWS