Update - Gelimiteerde Formule 1 whisky nu te koop bij Gall & Gall maar dreigt meteen uitverkocht te raken

Nieuws
maandag, 03 juli 2023 om 18:00
jack daniels mclaren
De Formule 1 whisky (of beter gezegd whiskey) die onlangs werd aangekondigd is nu te koop bij Gall & Gall. Het gaat om de Jack Daniel’s whiskey waar we eerder al over schreven. Het betreft een gelimiteerde uitgave.

Update 4

We blijven doorgaan: inmiddels is de fles online wél weer te koop. Voor nu hebben we ook besloten om het bij deze update te laten (3 juli 2023).

Update 3

De fles is bij Gall & Gall wederom online uitverkocht. Hier kun je zien waar de F1 whiskey nog te koop is

Update 2

Inmiddels is de drank weer online te bestellen bij Gall & Gall.

Update

Inmiddels staat de status aangegeven op 'Online uitverkocht'. De gehele whiskey is daarentegen niet uitverkocht. Dus mocht je er nog één willen, loop gerust een Gall & Gall in en vraag naar het aanbod. Een andere tip is om regelmatig nog even de site in de gaten te houden. Het werkt net als bij andere online winkels: niet alles wat gekocht wordt door mensen, wordt altijd gehouden. De bedenktijd bij Gall & Gall is twee weken.
oorspronkelijke bericht
Dit jaar is Jack Daniel’s de partner van het McLaren Formule 1 team. En ter viering van deze samenwerking is er een limited edition van Jack Daniel’s op de markt gekomen. De smaak van de whisky zal niet anders zijn, de verpakking daarentegen wel.
Gall & Gall meldt het volgende over de whiskey:
'Vanwege het unieke charcoal mellowing proces is Jack Daniel’s geen bourbon, maar een Tennessee Whiskey. Daarbij wordt iedere druppel in 10 dagen gefilterd door een 3 meter dikke laag houtskool. Jack Daniel’s is de enige distilleerderij die de whiskey vervolgens laat rijpen in zelfgemaakte, nieuw verkoolde vaten van Amerikaans eikenhout. De whiskey gaat kleurloos in het vat. Jaren later zal er een prachtige amberkleurige whiskey uitvloeien met tonen van karamel, eiken en vanille.’

Wat is er anders aan deze whiskey?

De whiskey heeft naast een speciale verpakking ook een nieuw etiket gekregen. Deze zijn allebei geheel in de stijl van McLaren en wisselen zwarte met grijze strepen af om een carboneffect te creëren. Op die manier worden de oprichters van Jack Daniel's en McLaren geëerd.
Het is onduidelijk hoeveel flessen er precies naar de Nederlandse markt gebracht zijn. Eerder werd de whiskey al naar Oostenrijk gebracht (waar komend weekend ook geracet wordt). Daar kwam de whiskey uit in een oplage van 8000 flessen. Een filiaal in Roermond had de hand kunnen leggen op 20 flessen, maar verkocht die voor 154,95 euro per stuk.

Waar is de F1 whisky te koop?

De Gall & Gall verkoop de drank nu tegen de normale prijs van 29,99 euro er is alleen wel één probleem. Je moet er snel bij zijn. De whiskey geeft soms al de status online uitverkocht te zijn, maar bij een refresh (F5) lukt het toch te bestellen. Voor hoe lang, is de vraag.