Glenfiddich Grand Yozakura Single Malt 29 Years doet Japan aan

Nieuws
zaterdag, 18 maart 2023 om 13:00
glenfiddichyozakura
Glenfiddich komt regelmatig met bijzondere whisky’s. Via Instagram heeft het merk nu naar een aankomende speciale editie gehint die Japan aan doet. Om precies te zijn een whisky die met yozakura te maken heeft. De verrassing lijkt vroegtijdig onthuld te zijn.
Glenfiddich US heeft recent via Instagram een teaser geplaatst waarbij een handjevol informatie gegeven wordt. In de teaser was er een aantal vallende bloesembladeren te zien. Daarnaast gaf de teaser iets weg over het tintje van de whisky. Door de gebruikte tekens in de post en het gebruik van het woord yozakura was al snel duidelijk dat het om een bloesemwhisky gaat.  
Volgens een teller wordt er over enkele dagen (op 21 maart) een onthulling gedaan, maar de verrassing lijkt dus een beetje vanaf...

Onthulling zou de Glenfiddich Grand Yozakura Single Malt zijn

De afgelopen dagen is er al via verschillende websites een nieuwe Glenfiddich opgedoken. Deze whisky ligt in lijn van de teaser die het whiskymerk heeft gedaan. Het gaat hier om de Glenfiddich Grand Yozakura Single Malt 29 Years die aangeboden wordt.
Volgens de omschrijving gaat het om een whisky die 29 jaar in Amerikaanse en Europese eiken vaten gerijpt heeft, waarna er een finish van zes maanden in een ontzettend zeldzaam Awamori rijstewijn vat uit Okinawa heeft gevolgd. Het resultaat is de limited edition met een prijskaartje van 2199 dollar.
De tasting notes van Glenfiddich Grand Yozakura Single Malt 29 Years zijn als volgt:
Neus: Pittig, rijp fruit en gekarameliseerde amandelen. Daarnaast rijke eikentonen met hints van kaneel
Smaak: Lagen van geroosterd eikenhout, vanille toffee en zijdeachtige tannine. Daarnaast uitbarstingen van kruiden en citroenen met knapperige groene appel en verwarmende aardse tonen
Afdronk: Lang met tonen van eikenhout
Of de post op Instagram daadwerkelijk om de recent opgedoken Glenfiddich Grand Yozakura Single Malt 29 Years gaat, is niet honderd procent zeker. Daarvoor zullen we nog een paar dagen moeten afwachten, want pas op 21 maart komt de daadwerkelijke onthulling van Glenfiddich.

POPULAIR NIEUWS