Glenturret whisky komt met acht nieuwe whisky’s waaronder het 2023 kernassortiment

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 11 juli 2023 om 17:00
glenturret range
The Glenturret whisky heeft de nieuwe core collection voor dit jaar bekendgemaakt. Het gaat in totaal om vijf The Glenturret whisky’s die gemaakt zijn door whiskymaker Bob Dalgarno. Daarnaast komen er nog drie zeldzame en gelimiteerde single malts uit.
The Glenturret whisky heeft de nieuwe whisky’s in het kernassortiment van de distilleerderij onthuld. Het gaat om in totaal acht nieuwe whisky’s die de fruitige stijl van het whiskymerk tentoonstellen. Vijf daarvan vormen het kernassortiment van 2023, terwijl de drie overige whisky’s gelimiteerd te koop zijn.
De vijf whisky’s die de The Glenturret whisky core range vormen zijn de volgende:
  • The Glenturret Triple Wood whisky
  • The Glenturret 7 Years Old Peat Smoked whisky
  • The Glenturret 10 Years Old Peat Smoked whisky
  • The Glenturret 12 Years Old whisky
  • The Glenturret 15 Years Old whisky
Van deze vijf whisky's viel The Glenturret Triple Wood onlangs nog in de prijzen. De whisky mag zich namelijk de beste single malt ter wereld noemen.

Wat zijn de andere drie The Glenturret whisky’s?

De drie andere expressies die The Glenturret whisky aan het kernassortiment voor 2023 toevoegt, zijn alle drie zeer beperkt verkrijgbaar en hebben een respectabele leeftijd. Bovendien zit er een nieuwkomer bij, namelijk de The Glenturret 35 Years Old whisky.
The Glenturret 35 Years Old whisky
Deze nieuwe expressie van The Glenturret whisky is de oudste van het stel. Deze whisky is gerijpt in een Europees eikenhouten sherry butt. Door de rijping van maar liefst 35 jaar in dit vat heeft de The Glenturret 35 Years Old whisky tonen van gedroogd fruit, kruiden, eikenhout en hints van tropisch fruit en vanille. Van deze whisky zijn slechts 185 stuks te koop.
The Glenturret 30 Years Old whisky
De 30-jarige expressie die The Glenturret uitbrengt is tot stand gekomen ‘door een zoektocht naar specifieke smaken die gevonden zijn in vijf kostbare oudere vaten’, aldus de distilleerderij. Welke vaten dat zijn en wat de tasting notes van deze whisky exact zijn is niet bekendgemaakt. The Glenturret 30 Years Old whisky verschijnt in een oplage van 500 stuks.
The Glenturret 25 Years Old whisky
De derde en jongste van het drietal is de The Glenturret 25 Years Old whisky. Deze whisky is al in 2020 uitgekomen en is toen vrij snel een verzamelobject geworden. Nu is deze whisky terug in het kernassortiment van The Glenturret, maar wel in een beperkte oplage. Er zijn in totaal 210 flessen wereldwijd beschikbaar.
The Glenturret whisky heeft het gehele kernassortiment, inclusief de gelimiteerde edities, te koop via de website van de distilleerderij. Daarnaast zijn de whisky’s te koop in de The Glenturret Distillery Shop. De vijf whisky’s die de The Glenturret 2023 core range vormen komen naar verwachting snel naar de verschillende winkels. Of de drie gelimiteerde whisky’s ook in de schappen terecht komen van bijvoorbeeld speciaalzaken, is nog niet bekend.

POPULAIR NIEUWS