’s Werelds beste single malt whisky kost nog geen 50 euro

Nieuws
dinsdag, 28 maart 2023 om 11:00
glenturret triplewood 1
Elk jaar worden de International Wines and Spirits Competition gehouden. Dit jaar is daar een opmerkelijk resultaat uit gekomen. De beste (single malt) whisky ter wereld is namelijk gekozen en dat blijkt een Glenturret van nog geen 50 euro te zijn: Glenturret Triple Wood 2022 release.
Tijdens de IWSC van 2023 werd de drank beoordeeld als de beste single malt Scotch whisky van de wereld. Daarvoor moest de Glenturret talloze andere single malts achter zich laten. De Glenturret Triple Wood scoorde maar liefst 99 van de 100 te behalen punten en won daarmee een dubbele gouden medaille. Het was bovendien de enige Schotse whisky die deze score wist te behalen tijdens de competitie.
In totaal kregen 23 andere Schotse whisky’s en score van 98 punten en ruim 100 Schotse whisky’s haalden tussen de 95 en 97 punten. Al deze whisky’s zijn beloond met een gouden medaille, maar geen enkele daarvan kreeg een dubbele gouden medaille zoals de Glenturret Triple Wood 2022 release. Best knap voor een whisky die gemiddeld nog geen 50 euro kost! De 2020 en 2021 release van de whisky werden overigens in 2021 allebei met een zilveren medaille beoordeeld en kregen 93 van de 100 punten.

Wat maakt de Glenturret Triple Wood 2022 release zo bijzonder?

De Glenturret Triple Wood 2022 release is volgens de jury een ontzettend toegankelijke whisky. Ze omschreef de single malt als volgt: ‘Een zomers Turks genot van zoete aroma's van rozijnen, marmelade en oranjebloesem met een rijke fruitcake smaak, hints van bruine suiker en honing, met een romige toffee textuur op de finish.’
Glenturret Triple Wood 2022 release is dan ook een vrij bloemige whisky met wat rokerige tonen. De invloeden van sherry-, ex-bourbon en Amerikaans eikenhouten vaten komen terug in de geur en de smaak, terwijl er genoeg aan fruit te proeven is. Denk hierbij aan perzik, abrikoos en appel, naast de tonen van kaneel gekonfijt gember en meer. In de afdronk geeft Glenturret Triple Wood 2022 release nog lang genot. Daarbij komen vooral tonen van chocolade en koffie naar voren die het gedroogde fruit en de kruidige smaak afwisselen.
Als je benieuwd bent naar de Glenturret Triple Wood, kun je nu bij Drankdozijn een fles voordelig kopen. Dit is dan wel de 2020 maiden release. Zoek je echt een fles van de 2022 botteling, dan kun je bijvoorbeeld bij dramtime.nl terecht. De voorraad is wel gelimiteerd en de prijs gaat na deze award ongetwijfeld flink stijgen. Wees er dus snel bij!