Er zijn maar 80 stuks van The Glenturret Eight Decades whisky

Nieuws
dinsdag, 23 mei 2023 om 9:00
eight decades decanter and case 2
The Glenturret heeft een nieuwe whisky uitgebracht waar een flink prijskaartje aan hangt. De Glenturret Eight Decades whisky kost namelijk 80.000 pond, maar dan heb je wel een van de slechts 80 exclusieve flessen.
Voor de The Glenturret whisky is er een samenwerking aangegaan met Lalique en kunstenaar James Turrell. De Eight Decades whisky is namelijk niet zomaar een whisky, maar is zeer exclusief. De naam komt niet van de whisky, maar verwijst naar leeftijd van Turrell. Je krijgt dus geen 80-jarige whisky, maar nog steeds een whisky met een respectabele leeftijd: 25 jaar.
Er zijn voor The Glenturret Eight Decades acht vaten gebruikt die tussen 1987 en 1998 gevuld zijn. De whisky is gebotteld op 41,5 procent in een unieke kristallen karaf. Voor die karaf werkte Turrell en Lalique samen, en dat leidde ertoe dat de glasmeesters tot het uiterste gedreven werden om de speciale fles te maken.
John Laurie, Managing Director van Glenturret vertelt dat het meer dan zomaar een whisky is, maar eerder een kunstwerk op zich: ‘de Eight Decades karaf vat de essentie van The Glenturret samen: een ingetogen esthetiek, gemaakt door vele getalenteerde handen die allen de vaardigheden bezitten die nodig zijn om zo'n mooie karaf en vloeistof te creëren. Het ontwerp van Eight Decades wijkt af van meer traditionele whiskyflessen en is een eerbetoon aan de kunstenaar ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag - wij vinden het net zo goed een kunstwerk als een whiskykaraf met een heerlijke vloeistof’.

Wat is The Glenturret Eight Decades?

De nieuwe Glenturret whisky is een rijke en complexe whisky en daarbij een zachte. Hij heeft aroma’s van donker gedroogd fruit, chocolade en sinaasappel, gembercake, rode bessen, appel en eikenhout. Op de tong uit de whisky zich met tonen van houtkruiden, vruchtencake, stroop en honingraat.
The Glenturret Eight Decades is nog niet te koop. De whisky zal ook niet in de standaard schappen terecht komen, maar exclusief via The Glenturret verkocht worden. De 80 flessen die er gebotteld zijn, worden per inschrijving verkocht via The Glenturret of de Lalique boetiek in Burlington Arcade en Conduit Steet in Londen.

POPULAIR NIEUWS