Online platform gaat aan de slag met beleggingen in zeldzame whisky's

Nieuws
door Monkey
maandag, 11 december 2023 om 13:00
whiskymuur
Het online wijnplatform Crurated is bekend van verschillende dranken zoals wijnen en cognac. Nu staat de spotlight op een nieuw element van het bedrijf: zeldzame whisky. Het nieuwe assortiment wordt afgetrapt met een Samaroli botteling van The Macallan uit 1997.
Crurated boort een nieuwe markt aan door voor het eerst een zeldzame whisky aan te bieden aan haar leden. De website doet dit met een The Macallan botteling van Samaroli die in 1997 het vat in ging. De whisky heeft een leeftijdsaanduiding van 26 jaar en is wereldwijd in een beperkte oplage van 108 stuks beschikbaar.
Alfonso de Gaetano, CEO en oprichter van Crurated, vertelt dat het team met de stap naar sterke drank niet alleen de collectie en het aanbod uitbreidt voor bestaande klanten. Ook trekt Crurated met deze stap nieuwe klanten aan en voedt het ‘de passie van mensen in beide categorieën en daarbuiten’. Verder meldt de Gaetano dat het team met deze stap ‘het paradigma rondom sterke dranken verandert zoals dat oom met wijn gedaan is.’

Wat is de Crurated  Macallan uit 1997?

De whisky heeft op de website van Crurated ook tasting notes megekegen. De drank heeft gerijpt in Oloroso sherryvaten en een donkere amberkleur gekregen. Wat betreft de smaak beschrijft Crurated dat de drank in de neus zoet is met tonen van donker fruit zoals pruimen en vijgen. In de mond stelt de dram zich voor met een prikkelende uitbarsting om daarna volledig glad en zacht te worden. De whisky heeft een smaak van melkchocolade die gecombineerd wordt met smaken van vijgen, dadels en hazelnoten, gevolgd door kruidige tonen en hints van rozen en viooltjes.
Wat de whisky gaat kosten is niet gemeld, maar wel is bekend dat kopers de fles gratis kunnen laten opslaan in het warenhuis van Crurated.

Crurated komt met meer dan alleen een oude The Macallan

Naast de The Macallan 1997 whisky komt Crurated ook met andere zeldzame bottelingen in 2024. In de eerste helft van komend jaar staan er flessen van Maison Lineti, The Glenturret, Royal Salute, Camus, Dictado en Ballantine’s op de planning.
Van The Glenturret komen daarnaast nog zeven bekende drams voorbij. Dit zijn de The Glenturret 50 Years Old, de Trinity Series in Lalique, Provenance, de Prowess en drie zeldzame single malt expressies uit de Core Collection van respectievelijke 25, 30 en 35 jaar oud.
Crurated zal elke twee weken nieuwe toewijzingen van sterke dranken vrijgeven. Dat kan een whisky zijn, maar ook een rum, cognac, armagnac of een andere sterke drank. Om mee te kunnen bieden en zo te investeren in whisky op de verschillende flessen en er daadwerkeijk een te kopen moet je wel lid zijn en met blockchaintechnologie bekend zijn. Het platform combineert al jaren twee exclusieve dingen met elkaar: zeldzame drank en NFT-technologie. Leden van de website kunnen met blockchaintechnologie de herkomst van elke fles terugvinden. Het wordt ingezet als een certificaat om de authenticiteit van een fles en de producent vast te leggen.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS