Hier bewonder je nog een Wolfburn Inaugural whiskyfles

Nieuws
woensdag, 26 juli 2023 om 11:00
wolfburn inaugural
Stel dat je fan bent van Wolfburn en de eerste whisky uit 2016 nog wilt bemachtigen of aan wilt raken, wat doe je dan? Dit is een tip waar de Wolfburn Inaugural in de winkel staat en gewoon voor je tevoorschijn wordt gehaald alsof het niets is.
De Wolfburn Inaugural fles, dus de eerste single malt van Wolfburn na heropening, schittert onder meer bij het Bonner Pfeifen- und Cigarenhaus. Dit is een speciaalzaak in Bonn, de voormalige hoofdstad van Duitsland. Van deze single malt zijn maar 875 flessen op de markt gebracht en in Bonn wordt nummer 257 verkocht. Het is dus een zeer gelimiteerde whisky.

Een schat in handen met Wolfburn Inaugural whiskyfles?

Hoewel de whisky nog te koop is op een paar plekken in Nederland, kun je de whisky in Bonn gewoon aanraken. Nu denk je misschien: doe eens normaal, waarom zou ik dat willen? Nou, simpel: dit is en hele speciale. Het is de eerste Wolfburn na heropening, een gelimiteerde whisky én hij zit verpakt in een prachtig houten doos. Het is alsof je een schat in handen hebt, zonder dat je er voor hebt hoeven graven.
Bovendien is het leuk om een stedentrip te combineren met whisky. Bonn is vanaf Amsterdam nog geen drie uur rijden en leuk om eens een weekendje of een dagje naartoe te gaan.

Hoe smaakt de Wolfburn inaugural release?

Benieuwd naar de tasting notes van deze whisky? Dit is wat Drankgigant erover schrijft : ‘In de neus komen lichte aroma's naar boven van vers fruit gepaard met mout en een vleugje turf. Je proeft een unieke zoete smaak met zachte hints van noten, gevolgd door de kenmerken van rook. Elke fles wordt geleverd in een zelfgemaakte eikenhouten doos, hij heeft een alcoholpercentage van 46%.’
Het voordeel van whisky kopen in Duitsland, in bijvoorbeeld het Bonner Pfeifen- und Cigarenhaus, is dat de drank daar over het algemeen voordeliger is dan hier.
Een speciale uitgave van de Redbreast kost daar geen tachtig euro, maar zestig euro.
Helaas kan alleen voor de Wolfburn niet hetzelfde gezegd worden. Bij navraag bleek de fles verkocht te worden vanaf duizend euro. Dat is niet handig. Bij Drankgigant heb je de fles voor 719 euro in huis. Ook De Drie Dennen verkoopt de fles, voor een paar tientjes meer, namelijk 745 euro.
Bekijk ook ons Wolfburn overzicht met nog meer artikelen.

POPULAIR NIEUWS