Penderyn biedt gelimiteerde fles whisky aan

Nieuws
woensdag, 26 juli 2023 om 9:00
img 6076
Als je op zoek bent naar iets exclusiefs, dan kun je bij Penderyn terecht. De distilleerderij biedt namelijk een Amontillado Sherry Single Cask aan.
Veel informatie over de whisky wordt er niet gegeven. Gisteren verscheen er een post op het officiële Instagramaccount van Penderyn met daarin de volgende tekst:
‘Deze Amontillado Sherry Single Cask is een winkel exclusive. Gebotteld op 59,7% ABV; slechts enkele flessen resterend van een totaal van 299. Neem contact op voor de prijs met [email protected]
Dat laatste hebben we gedaan; ook de om vraag te stellen hoeveel flessen er nog zijn. We wachten op antwoord. Eén Instagramgebruiker is in ieder geval blij met de fles. Zo zegt whisky68_fol dat hij in staat is geweest om afgelopen weekend nummer 266 te bemachtigen.
Penderyn doet goede zaken en opende onlangs een derde distilleerderij in Swansea. Onze redacteur Siniša was onlangs op de motor weg en bracht een bezoek aan Penderyn (Swansea was toen nog niet geopend). Hoe hij dat ervaren heeft, lees je in ons sfeerverslag. Ook de distilleerderij was blij met zijn komst, want er werd een speciale post aan onze whisky monkey gewijd!

Meer weten over Penderyn?

Verder hadden we ook nog een interview met Jon Tregenna van Penderyn. Hij is al sinds 2010 werkzaam voor het bedrijf. Zo zegt hij onder meer het volgende:
‘'Het was geweldig om beroemdheden uit Wales te ontmoeten, zoals de acteur Matthew Rhys en de operazanger Sir Bryn Terfel. En toen ik naar het huis ging van Sir Gareth Edwards, de beroemdste rugbyspeler van Wales, bakte zijn vrouw Maureen wat Welshcakes voor me.'
Hier kun je het hele interview lezen. Benieuwd naar hoe een Penderyn whisky smaakt? Lees dan vooral onze Penderyn Rich Oak review. En vergeet niet aan onze Penderyn prijsvraag mee te doen, want je maakt nog kans!