Etiket van Wolfburn No.177 whisky opgedoken

Nieuws
door Monkey
woensdag, 19 juli 2023 om 11:00
wolfburn 177 label
In de Amerikaanse database waarin distilleerderijen labels vast laten leggen, duikt nog wel eens wat interessants op. Zo komt daar nu een label voorbij van een mogelijke nieuwe Wolfburn whisky. Het gaat om de Wolfburn No. 177 Small Batch Release whisky, ofwel de Wolfburn Small Batch Caribbean Rum Barrell whisky. Is dit het volgende levenselixir van Wolfburn?
Wolfburn heeft de whisky nog niet daadwerkelijk aangekondigd en er is dus nog niets zeker. Registraties in de TTB-database leiden namelijk niet altijd tot een aankondiging van een nieuwe whisky. Toch is het in dit geval aannemelijk dat de No. 177 Small Batch Release whisky de volgende Wolfburn release is.
Op de website van de distilleerderij is namelijk een overzicht te vinden van alle Wolfburn Small Batch Releases vanaf 2017. Daar is te zien dat er elk jaar een nieuwe small batch whisky uitkomt en dat de zevende whisky in deze reeks, Wolfburn No. 458 Small Batch Release, afgelopen jaar is. Dit jaar zou er dus nog een Small Batch Release moeten volgen.

Wat wordt de Wolfburn No. 177 Small Batch Release whisky?

De etiketten voor de voor- en achterkant van de mogelijke Wolfburn fles geven een aantal details over de whisky weg. Zo zou het volgende de labels voor de voorkant om een whisky gaan die op 46 procent ABV gebotteld is. De drank heeft gerijpt in first fill ex-bourbon en first fill caribbean rum vaten. Bovendien is het een limited release van 4900 flessen.
Het label voor de achterkant van de fles vertelt meer over de tasting notes:
Neus: ‘geroosterde vijgen en pruimen met gekonfijte gember, pruimensaus en toffee, marsepein en rozijnen.’
Smaak: ‘tonen van rum, melasse en hints van eikenhout.’
Afdronk: ‘zoet en fruitig.’
Wanneer en of de whisky precies uitkomt, is niet bekend, evenals de prijskaart die de drank krijgt. Daarvoor moeten we nog even op de officiële aankondiging van Wolfburn whisky wachten. Intussen kunnen we even vooruit met de voorgaande releases van Wolfburn. Onlangs kwam namelijk nog een speciale botteling van Wolfburn Langskip uit en niet te vergeten de Wolfburn 10 Years Old whisky.

POPULAIR NIEUWS