Jim Beam lijkt met een feestelijke 10-jarige whiskey te komen

Nieuws
woensdag, 18 september 2024 om 8:00
suntory global spirits celebratory cask
Het lijkt erop dat we binnenkort feestelijk verwend worden door Suntory Global Spirits en Jim Beam. Er is online een label opgedoken voor een nieuwe Kentucky Straight Bourbon whiskey die een jubileum kenmerkt: de Celebratory Casking expressie. Dat meldt de Aziatische website 88Bamboo.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.
Het is tien jaar geleden dat het Amerikaanse whiskeymerk Jim Beam een samenwerking aanging met Suntory Global Spirits, toen nog Suntory. Dat moment lijkt gevierd te worden met de Jim Beam 10 Year Old Kentucky Straight Bourbon Whiskey Celebratory Casking.

Wat is de Celebratory Casking van Jim Beam?

Het label van de expressie geeft een paar belangrijke dingen rondom de mogelijke expressie weg. Zo is aan de voorkant goed zichtbaar dat dit geen Jim Beam fles is, maar een Suntory Global Spirits fles. Daarnaast staat het volgende op het label: ‘Barreled Day One, Bottled Year Ten’.
De spirit is dus op de dag van de samenwerking het vat in gegaan om deze er in het jubileumjaar weer uit te halen. De leeftijdsaanduiding van de fles is dan ook 10 jaar. Andere informatie die op het label te vinden is, is het alcoholpercentage. De drank is gebotteld op 86 proof oftewel 43 procent alcohol by volume (ABV).

Wat mag je verwachten van de speciale Suntory Kentucky Straight Bourbon whiskey?

Wat betreft de smaak van de expressie is er niets bekend geworden via het label. Er zijn dan ook nog geen tasting notes uit de doeken gedaan en datzelfde geldt voor een eventuele releasedatum of een prijs van de Celebratory Whiskey. Suntory Global Spirits heeft officieel verder nog geen aankondiging gedaan over de drank.
Jim Beam Bourbon Cookbook Image
Jim Beam Bourbon Cookbook
EUR3.99
Op voorraad
Koop op bol.