Creepy: bij Jim Beam Distillery barst het van de spoken

Rubrieken
donderdag, 11 juli 2024 om 15:00
spook
Het is hartje zomer en dat betekent langere dagen en barbecues of zelfs kampvuren. Bij een goed kampvuur hoort een goed verhaal, bijvoorbeeld over een distilleerderij. Wij vertellen je in dit artikel een spookverhaal waarbij de spirit van het levenswater met echte geesten gecombineerd wordt. Dit zijn de spookverhalen bij de Jim Beam Distillery.
Om dit artikel zo compleet mogelijk te maken hebben we verschillende bronnen gebruikt, waaronder Kentucky Bourbon TrailThe Little House of Horrors en Jim Beam.

Een lange geschiedenis

In de Verenigde Staten wordt in 1795 de Jim Beam Distillery opgericht. De oprichter van de stokerij is de zoon van Duitse immigranten die met het whiskeyrecept van vaderlief gaat stoken.
Hij gebruikt voor de stook de overgebleven maïs die zijn ouders verbouwen op hun landgoed. Het is de start van een whiskey die tot op de dag van vandaag wereldwijd gedronken wordt.
De Jim Beam Distillery kent een rijke geschiedenis waarin met ups en downs. De distilleerderij heeft bijvoorbeeld een oorlog en de drooglegging meegemaakt. Door de jaren heen zijn er ook de nodige spookverhalen rondom Jim Beam ontstaan. Deze zetten we hieronder voor je op een rij.

Een schreeuwende bewaker

De faciliteit van de Jim Beam Distillery is een behoorlijk groot complex. Het bestaat uit meerdere gebouwen die verdeeld zijn over het terrein. Veel van deze gebouwen zijn het onderwerp van spookverhalen.
Voordat we de spoken binnen behandelen, beginnen we bij het terrein zelf. Want daar zijn ’s nachts soms vreemde geluiden te horen. Het verhaal rondom deze geluiden gaan over een voormalige beveiliger van de stokerij.
Zijn geest zou met volle maan nog steeds over het terrein lopen en tegen de maan schreeuwen. Voor mensen zou hij ongevaarlijk zijn, al is een schreeuwend spook niet heel goed voor je nachtrust.

Spook in het museum

Bij de Jim Beam Distillery is het T. Jeremiah Beam House te vinden. Dit huis is ooit bewoond door Thomas Beam, de zoon van oprichter James (Jim) Beam, en zijn vrouw Lucy. Tegenwoordig is het een museum waar whiskyliefhebbers terecht kunnen voor een rondleiding.
Zij moeten er rekening mee houden dat ze niet alleen zijn, maar samen met een (oud-) bewoner. Lucy Beam is regelmatig gezien terwijl ze van de trap af liep in het huis, om vervolgens in het niets te verdwijnen. Ook is de dame vaker gezien terwijl ze met een lege blik uit het raam van de woning staarde.
jim beam casks

Een fleurige geest

Over de warenhuizen van Jim Beam Distillery zijn ook meerdere verhalen in omloop. Warehouse K is volgens de verhalen gebouwd op een oud huis dat ooit verwoest is door een vlammenzee. Tijdens de brand is er een vrouw omgekomen die nog in het huis was.
De dame die alleen de naam ‘Mary’ heeft, wordt regelmatig gezien door mensen die in het warenhuis werken. Ligt dit wellicht aan de dampen van de alcohol die in de warenhuizen hangt? Opmerkelijk is dat alle medewerkers die haar gezien hebben spreken over een sterke geur van bloemen die ineens aanwezig is.
Daarnaast vertelt iedereen dat Mary zweeft en oude klederdracht aan heeft. Hoewel de geur van bloemen misschien aan vrolijke dingen doet denken die haar gezien hebben, is de ervaring van de werkers in Warehouse K alles behalve fleurig.
Wat er precies gebeurd is bij de mensen die Mary tegenkwamen is niet bekend. Creepy is wel, nietwaar? De werkers zijn na een ontmoeting met de spookachtige vrouw in elk geval niet meer graag alleen in het enorme gebouw.

Niet welkom

Het derde gebouw van Jim Beam Distillery waar het zou spoken is Warehouse D. Dit gebouw is, net als Warehouse K, niet klein.
Er zijn maar liefst acht verdiepingen waar de godendrank in diverse vaten ligt te rijpen. Deze vaten lijken te worden bewaakt door verschillende geesten.
Mensen die in het warenhuis zijn geweest hebben uiteenlopende ervaringen. Sommigen hoorden bijvoorbeeld voetstappen in de buurt, een verdieping hoger of op de trap van het gebouw, terwijl er niemand was. Daarnaast zijn verschillende schaduwen gezien door werknemers. Ook is er zelfs een glurende man in een overall gespot die later nergens meer te vinden was.
De stafleden van Jim Beam, die ervaringen hebben met de geesten in Warehouse D, vertellen dat de geesten niet vriendelijk zijn.
Hmmm, durf jij nu nog te gaan?

Poll

Jim Beam Bourbon Cookbook Image
Jim Beam Bourbon Cookbook
EUR52.42
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties