Whisky- en drankenmerk Beam Suntory gaat voortaan anders door het leven

Nieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 16:00
house of suntory kogei collection kimono edition yamazaki hakushu
Suntory">Beam Suntory heeft haar naam veranderd en kondigt een rebranding aan. De nieuwe naam van het whisky- en sterkedrankenbedrijf is Suntory Global Spirits.
De wijziging en rebranding van het merk komt 10 jaar nadat Beam Inc. Overgenomen is door het Japanse drankenbedrijf Suntory Holdings. De rebranding omvat naast de nieuwe naam onder andere een nieuwe website en een ander uiterlijk.
Greg Hughes, president en CEO van Suntory Global Spirits, vertelt dat het doel van de nieuwe naam is om de activiteiten van het merk beter te positioneren voor het volgende tijdperk van groei en leiderschap. Door de bekende naam te gebruiken kan er voortgeborduurd worden op de sterke merkherkenning die Suntory al heeft.
‘De toewijding die Suntory CEO Tak Niinami en Suntory Holdings hebben getoond om onze cultuur en bedrijfsgroei te bevorderen - en tegelijkertijd de erfenis van vakmanschap en het samenspel van tradities te behouden, zoals geïllustreerd in merken van Jim Beam tot Laphroaig en Maker's Mark tot Yamazaki - is buitengewoon. Suntory Global Spirits worden is de natuurlijke volgende stap in onze evolutie.’

Rebranding van het whisky- en drankenmerk volgt op groei en andere wijzingen

Tak Niinami, de president en CEO van Suntory Holdings en uitvoerend lid van de raad van bestuur, vertelt dat dit moment perfect is om de wijzigingen door te voeren. Het bedrijf heeft volgens hem een enorme transitie doorgemaakt in de afgelopen jaren. Datzelfde geldt voor alle merken in het portfolio van Suntory Global Spirits.
Met de aanpassing van de merknaam wil Suntory Global Spirits wereldwijd een gelijke waarde geven aan de Amerikaanse whiskey, Japanse sterkedranken, Schotse whisky, tequila en andere dranken in het portfolio. Suntory Global Spirits vertegenwoordigt onder andere de whiskymerken Makers Mark, Laphroaig, Bowmore en The Yamazaki.
De wijzigingen die het merk aankondigt zijn per direct van kracht. Op de website is het aangepaste logo inmiddels doorgevoerd en is de huisstijl aangepast.

POPULAIR NIEUWS