Kalkwijck Distillery opent deuren op 20 mei vanwege Wereld Whisky Dag

Nieuws
vrijdag, 21 april 2023 om 13:00
higgledy piggledy
Op 20 mei is het Wereld Whisky Dag en dat betekent dat het tijd is voor een feestje. Zo moet Kalkwijck Distillery tenminste gedacht hebben. De Nederlandse distilleerderij organiseert dan namelijk een open dag.
Wil jij een kijkje nemen bij een Nederlandse distilleerderij? Ben je benieuwd waar whisky vandaan komt? Of meer in het bijzonder: ben je misschien een klein beetje fan van whisky’s van de Nederlandse partij Kalkwijck? Dan is er dus goed nieuws. Want op social media is te lezen dat 20 mei de deuren geopend worden. Er is nog geen informatie bekend over deze dag.

Binnenkort meer informatie over open dag Kalkwijck

Op Instagram is het volgende te lezen: ‘Deze week maken wij meer bekend over het programma die dag!’ Verder staat erbij dat het team van Kalkwijck zelf heel enthousiast is.

Higgledy Piggledy van Kalkwijck

Kalkwijck Distillery heeft inmiddels meerdere whisky’s op haar naam staan. Eerder kwam Eastmoor uit en recent verscheen Higgledy Piggledy. Een whisky waarin een paard vereerd wordt, de whisky is er in drie varianten:
· Higgledy Piggledy Grain 46 procent
· Higgledy Piggledy Corn 46 procent
· Higgledy Piggledy Rye 44 procent

Een Dutch Farm Distillery

De Nederlandse distilleerderij omschrijft zichzelf als een Dutch Farm Distillery en gebruikt de slogan: van gewas tot in het glas.’ Mensen die benieuwd zijn naar de distilleerderij kunnen op zaterdag een rondleiding krijgen. In totaal zijn er twee slots te boeken. De kosten van een rondleiding bedragen 23,50 euro per persoon en elke rondleiding wordt afgesloten met een kleine proeverij die bestaat uit vier verschillende likeuren – helaas, geen whisky. Meer weten? Ga dan naar de officiële website.
Dus mocht je op 20 mei niet kunnen, niet getreurd. Er zijn dan nog altijd andere opties om een kijkje te nemen bij Kalkwijck Distillery.
Wist je dat we ook allerlei toffe prijsvragen hebben?