Kijktip op Prime Video: documentaire over de geschiedenis van Johnnie Walker

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 15:00
Een van de bekendste whiskymerken ter wereld begon ooit in een kleine kruidenierswinkel. We hebben het over Johnnie Walker. Het verhaal achter dit whiskymerk kun je nu zelf in een unieke documentaire terugzien: The Man Who Walked Around The World.
Als je naar het logo van Johnnie Walker kijkt, dan valt meteen op dat het een stijlvolle man is die aan de wandel is. Het logo heeft dan ook de toepasselijke naam The Striding Man. In een documentaire van Emmy en BAFTA-winnaar Anthony Wonke wordt nu de geschiedenis van het wereldberoemde whiskymerk verteld.

Het verhaal van Johnnie Walker in interviews en beelden

De documentaire van ongeveer drie kwartier opent met beelden van een oorlog. Waarom? Omdat de godendrank in het algemeen, en dus ook Johnnie Walker, een link heeft met oorlog. Verder heeft het levenswater ook een belangrijke band met popcultuur, politiek en cultuur.
The Man Who Walked Around The World vertelt het waargebeurde verhaal van het whiskymerk, dat begint in een kruidenierswinkel in het jaar 1820. Alle aspecten van het verhaal van de whiskymaker komen aan bod, van de veranderingen tot aan de uitdagingen.
Omdat het merk al zo lang bestaat, komen gedurende de 45 minuten verschillende belangrijke momenten in de whiskygeschiedenis aan bod. Zo komt de drooglegging voorbij en zijn er nog nooit eerder vertoonde beelden uit de geschiedenis te zien.

Johnnie Walker in de cultuur

Verder komen verschillende wereldberoemde figuren aan het woord die over het merk en de band met de entertainment- en cultuursector praten. Denk aan rapper Cappadonna van de Wu-Tang Clan, gitarist en zanger Zakk Wylde en actrice Sophia Bush. Ook wordt de rol van de whisky in films, muziek en op andere plekken besproken.
De film rondom het whiskymerk van Diageo is te zien op Amazon Prime Video.
Meer nieuws over Johnnie Walker lees je in ons Johnnie Walker overzicht.
Johnnie Walker Cocktailglas - 350 ml - 2 stuks Image
Johnnie Walker Cocktailglas - 350 ml - 2 stuks
EUR12.8414.48
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS