Volgens deze 2 kroegbazen hebben jongeren liever een (alcoholvrij) biertje dan een whisky

Nieuws
donderdag, 03 oktober 2024 om 12:00
bier drinkers
Willen we meer of minder whisky? De gemiddelde bezoeker hier op de website zal waarschijnlijk zeggen: meer, al draait het om kwaliteit en niet per se om hoeveelheden. In België mindert een pub met de godendrank en kiest meer voor bier.
In Gent staat een bekende whiskypub The Glengarry, al kunnen we nu beter zeggen whisky- en bierpub. De horecagelegenheid is overgenomen van Mario Valcke door Jonathan Byl en Arnout Dhaen en dat betekent een frisse wind door de kroeg.
The Glencairn Pipette - Kristalglas - 1 kristallen pipet Image
The Glencairn Pipette - Kristalglas - 1 kristallen pipet
EUR14.45
Op voorraad
Koop op bol.

Liever een biertje dan een whisky

Eén van de doelstellingen is namelijk om meer jongeren aan te trekken dan nu het geval was en zij menen dat niet te doen met whisky, zo is te lezen op HLN.
‘We weten ook dat zij liever een biertje achterover slaan dan een whisky (…) Dat drinkt beter door en het is toch iets makkelijker kiezen dan tussen een Oban of Auchentoshan. Het aanbod aanhouden dat Bob Minnekeer hier had staan, is voor ons niet te doen.’
Jonathan Byl en Arnout Dhaen..

De oorspronkelijke oprichter

The Glengarry is ooit opgericht door Bob Minnekeer, een bekende whisky connaisseur in België. Hoewel hij al lang de horecagelegenheid niet meer in bezit heeft en dit later heeft overgedragen aan Mario Valcke, verzorgt hij er nog altijd tastings. Dit zal ook gewoon doorgaan.

Steeds meer vraag naar alcoholvrij bier

Het is ook niet zo dat The Glengarry stopt met het whiskyaanbod, alleen wordt het wel wat verminderd en is er meer aandacht voor bier. Op de kaart staan naast bieren met alcohol ook non alcoholische bieren op de kaart.
‘Daar is steeds meer vraag naar, en wie zijn wij dan om te zeggen dat dit niet kan,’ zo antwoorden de nieuwe eigenaars.
Jonathan Byl en Arnout Dhaen..
Jonathan Byl en Arnout Dhaen hebben al een paar andere kroegen in hun bezit. Rock Circus en Speaker’s Corner is namelijk ook van hen.
The Glengarry is van maandag tot en met zaterdag geopend van één uur ’s middags tot en met één uur ’s ochtends.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS