Kleurrijke The Macallan onthulling op komst

Nieuws
zaterdag, 13 mei 2023 om 9:00
glencairn rood
The Macallan liefhebbers opgelet. De distilleerderij staat op het punt om een hele nieuwe whiskycollectie te onthullen. Het gaat om de The Macallan Colour Collection 2023 die maar liefst uit vijf single malt whisky’s bestaat.
De The Macallan Colour Collection is onthuld tijdens een privé evenement in het Raffles Hotel in Singapore. Gasten maakten daar al kennis met de nieuwe whisky’s en konden aansluitend whisky proeven. De whisky’s zijn nog niet wereldwijd onthuld, maar er is wel al wat over bekend.
De collectie van vijf single malts brengt namelijk whisky's met leeftijdsaanduiding terug naar het exclusieve reisaanbod van The Macallan. Jeremy Speirs, Global Travel Retail Regional Managing Director, vertelde meer over de Colour Collection:
‘Deze vijf onderscheidende whisky's nemen reizigers mee op een meeslepende reis door het prachtige natuurlijke kleurenspectrum dat wordt bereikt door rijping in uitzonderlijke sherryvaten en onthullen het onvergelijkbare vakmanschap en de creativiteit in het hart van The Macallan’.

The Macallan Colour Collection binnenkort onthuld

De The Macallan Colour Collection gaat een heel spectrum aan kleuren kennen, verdeeld over de vijf flessen. Naarmate de whisky ouder wordt, is de tint ervan telkens wat dieper. De kleur komt in zijn geheel af van natuurlijke kleuring door de gebruikte sherryvaten van The Macallan uit Jerez de la Frontera, Spanje.
Speirs vertelde als laatste wanneer we de onthulling van de nieuwe whiskyreeks mogen verwachten: ‘We kijken ernaar uit om het nieuwe assortiment vanaf september 2023 wereldwijd te introduceren binnen The Macallan Boutiques en belangrijke travel retail locaties.’
Rond deze tijd verwachten we ook meer details over de The Macallan Colour Collection zoals de labels en de tasting notes van de whisky’s. Ook de prijs van de whisky’s zal dan uit de doeken gedaan worden.
Of de komende whisky’s ook gebruik hebben gemaakt van de Grupo Estevéz vaten, is niet gemeld. The Macallan nam onlangs een aanmerkelijk belang in de sherryproducent die onder andere in de Sherry Driehoek van Jerez produceert.