The Macallan koopt groot belang in sherry producent

Nieuws
zaterdag, 11 maart 2023 om 17:00
macallan
The Macallan heeft een flink belang van maar liefst 50 procent genomen in de Spaanse sherryproducent Grupo Estévez. Daardoor hebben de twee bedrijven een joint venture gevormd. De reden: exclusieve levering van sherryvaten.
De exacte voorwaarden van de overeenkomst tussen The Macallan en Grupo Estévez zijn niet bekendgemaakt. José Ramón Estévez, CEO van Grupo Estevez is erg te spreken over de samenwerking: 'Dit zal de eerste keer zijn dat we onze prachtige Sherry gebruiken voor het kruiden van vaten, en we zijn zo blij dat we dit exclusief gaan doen voor The Macallan, die synoniem staat voor Schotse whisky van de hoogste kwaliteit'.
Hij meldt erbij dat hij ernaar uitkijkt om de The Macallan whisky's op smaak te gaan brengen met de sherryvaten uit zijn bedrijf.
En dat zijn niet zomaar vaten. Grupo Estévez produceert namelijk in de wijngaarden in de Sherry Driehoek van Jerez en maakt daar onder andere Valdespino Sherries, een premium drank.

Valdespino nu onderdeel van moederbedrijf achter The Macallan

Met de joint venture is niet alleen een exclusieve sherry leverancier voor The Macallan gevonden. Ook is er voor Valdespino een groot voordeel, want deze wordt namelijk onderdeel van Edrington, het moederbedrijf van The Macallan waar onder andere Highland Park, The Famous Grouse en Naked Malt bij horen.
Scott McCroskie, CEO van Edrington, ziet in Grupo Estévez een perfecte partner. Hij ziet dat het bedrijf enkele van de beste sherry's en vermouts ter wereld bezit en ook historische wijngaarden beheert. De samenwerking tussen de twee is dan ook veelbelovend.
The Macallan heeft eerder dit jaar wat wijzigingen in haar team aangebracht, specifieker het Global Travel Retail team. De reden hiervoor was om het merk sterker in de markt te positioneren. De joint venture met Grupo Estévez is hierin de volgende stap die ervoor zorgt dat het whiskymerk een constante aanvoer van sherryvaten heeft, maar ook mogelijk toegang krijgt tot vermout vaten. En whisky dat in een vermout vat gerijpt heeft is iets wat niet vaak voorkomt in de whiskywereld.