The Macallan 1940 The Reach 81 Year Old kost ongeveer een huis

Nieuws
door Monkey
zondag, 07 mei 2023 om 11:00
the macallan reach
Heb je ongeveer 250.000 euro over? Dan kun je zomaar eens de volgende eigenaar zijn van een fles van de oudste The Macallan ter wereld. Er wordt namelijk via Whisky Auctioneer een fles The Macallan 1940 81 Year Old verkocht aan de hoogste bieder. En dat is nog niet alles.
De fles The Macallan 1940 The Reach 81 Year Old staat te koop op de veilingwebsite voor whisky onder vermelding van Lot 7009722. De fles wordt vanuit het Verenigd Koninkrijk verkocht, dus de gelukkige koper moet rekening houden met eventuele invoerkosten voor de drank. Het huidige bod staat op 200.500 pond, wat ongeveer 230.000 euro is. Er zijn intussen 18 biedingen geweest op de fles en de actie loopt nog tot en met 8 mei.
De prijs voor de exclusieve The Macallan whisky ligt hiermee al bijna een ton boven het bedrag waarvoor de verkoper deze aangeschaft heeft. Dat was in 2022 ongeveer 120.000 pond. Joe Wilson, Head Curator en Spirits Specialist bij Whisky Auctioneer, vertelt dat dit een stukje whiskygeschiedenis is en een bijzondere veiling voor Whisky Auctioneer.
De belangstelling is groot volgens Wilson: ’Het verbaast ons niet dat er nu al aanzienlijke belangstelling is van bieders uit de hele wereld die hun collecties willen bekronen met de oudste single malt whisky die ooit is uitgebracht.’
The Macallan The Reach 
The Macallan The Reach 

The Macallan 1940 The Reach 81 Year Old is de oudste ter wereld

The Macallan heeft van The Reach een waar kunstwerk gemaakt. De oudste The Macallan whisky ter wereld wordt namelijk op een bijzondere sokkel geleverd waarbij twee bronzen handen de kristallen karaf vasthouden. Een derde hand reikt naar de dop, alsof deze de fles wil openen. De handen zijn een eerbetoon aan de drie mensen die de whisky gemaakt hebben.
De fles en de sokkel worden geleverd in een houten kist, met hout van een iep die op The Macallan Estate heeft gestaan. Er zijn in totaal slechts 288 flessen gebotteld, waarvan dit nummer 79 is. Er wordt ook een koffer bij geleverd om de kostbare whisky en de kist eventueel in te vervoeren.
The Macallan 1940 The Reach 81 Year Old is gestookt in 1940 en heeft tot 2022 in een sherryvat gerijpt. Daarmee heeft de fles, of eigenlijk het vat, onder andere de Tweede Wereldoorlog overleefd. De whisky is voor zijn release in februari 2022 op 41,6 procent ABV gebotteld.
Op de website van de veiling wordt overigens nog veel meer aangeboden, zoals een fles van de Tales of The Macallan Volume 1, waar onlangs een tweede deel van aangekondigd is en de volledige James Bond collection whisky’s van het merk.
Beelden: The Macallan

POPULAIR NIEUWS