Macbeth whiskycollectie van 42 unieke flessen onderweg

Nieuws
woensdag, 22 februari 2023 om 11:00
macbeth boek
William Shakespeares Macbeth kennen we allemaal. En we weten ook wel van het bestaan van whiskyboeken af, maar whisky's gebaseerd op boeken is iets wat niet vaak voorbij komt. De 90-jaar oude illustrator Sir Quentin Blake heeft nu een reeks etiketten gemaakt voor een Macbeth whiskycollectie met maar liefst 42 unieke flessen.
Sir Blake maakt met de illustraties op de etiketten van de Macbeth whiskycollectie zijn eerste stap richting whisky. De etiketten zullen namelijk voorzien zijn van unieke Blake pen-en-inkt portretten die telkens een van de personages uit het Shakespeare stuk vertonen. De unieke stijl van Sir Blake is duidelijk zichtbaar door de rommelige energie en de humor die zijn illustraties sieren.
Zo heeft hij de wapendrager Seyton afgebeeld met een enorme lading wapens en het personage First Murderer heeft een dolk achter zijn rug. De Eerste Heks staat op haar beurt met haar armen druk zwaaiend in de lucht afgebeeld op het etiket. Hoofdpersonage Koning Duncan is afgebeeld in zijn gewaad, terwijl hij al keurend toekijkt.

Uiteenlopende whisky’s in de Macbeth whiskycollectie te vinden

De whisky’s zijn op de personages van Macbeth uitgezocht en moeten telkens op de neus en tong weerspiegelen ‘wie je drinkt’. Zo wordt de wapendrager vertolkt door een Ardmore 12 Year Old en Koning Duncan door een single cask Glen Grant 56 Year Old.
De whisky’s in de Macbeth whiskycollectie lopen behoorlijk uiteen. De 42 flessen tellende lijn van whisky’s bevat blends, malt, graanwhisky’s en meer. Ook is er wat betreft distilleerderijen een bont gezelschap aanwezig. Zo zijn er opkomende distilleerderijen, gerenommeerde namen en spookdistilleerderijen te vinden. En alles heeft één ding gemeen: de hele set komt uit Schotland.
Wat zijn de prijzen? Die beginnen bij ongeveer honderd pond als je op zoek gaat naar een van de minder belangrijke personages. Voor de hoofdrolspelers betaal je de hoofdprijs. Macbeth, Lady Macbeth, Koning Duncan, Banquo en Macduff zullen allemaal prijzig zijn. Deze flessen in de Macbeth whiskycollectie kosten soms meer dan 10.000 pond, maar dan heb je ook een limited edition waar er telkens maar honderd van zijn.
De collectie komt in de komende drie jaar uit in verschillende aktes, zoals ook een toneelstuk als Macbeth in aktes voorbij komt. De set zal in elk geval niet in de standaard slijterij terecht komen, maar onder ander via Livingstone Rare verkocht worden.

POPULAIR NIEUWS