Reminder - Mwórveld Distillery krijgt filmploeg over de vloer

Nieuws
woensdag, 22 februari 2023 om 11:30
mworveld distillery
Leuk nieuws voor Mwórveld Distillery: deze week kwam er een filmploeg langs bij de distilleerderij. Het gaat om het programma BinnensteBuiten van de NPO.
Reminder
Dit is vandaag!
Update
Er is inmiddels een datum bekend waarop het programma van BinnesteBuiten met daarin Mwórveld Distillery op tv te zien zal zijn. Dit is op 22 februari op NPO2 om vijf over zeven 's avonds.
Oorspronkelijke bericht
In BinnensteBuiten wordt, zowel binnen- als buitenshuis, een kijkje genomen waarbij mensen ter inspiratie met passie vertellen over hun woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuinen of duurzaam geproduceerde (streek)producten. Nu is het dus ook de beurt aan Mwórveld Distillery, gelegen in Moorveld, Zuid-Limburg. De distilleerderij laat op social media weten dat er eerder deze week een filmploeg van het programma over de vloer was. Wanneer we de uitzending op tv kunnen verwachten is nog niet bekend.

Ierse en Limburgse whisky

Mwórveld Distillery werd in 2017 opgericht door Ger Arts, die in eigen woorden een ‘jarenlange interesse in Ierland en Ierse cultuur’ heeft. Na een bezoek aan een kleinschalige whiskey distilleerderij tijdens een van zijn reizen door Ierland besloot hij om zelf te gaan distilleren. In de distilleerderij wordt dan ook op Ierse traditie geïnspireerde whiskey geproduceerd, samen met kaore(graan), gin en fruitdistillaten.
In hetzelfde jaar begon de distilleerderij ook met het produceren van Limburgse whisky, de Mwórveld Single Malt Whiskey. In april 2021 was de release van de eerste whiskey en inmiddels zijn dertig vaten gevuld, waaronder ex-Sherry vaten ex-Bourbon Heaven Hill vaten en wijnvaten van Limburgse wijnbouwers. Deze vaten worden zorgvuldig geselecteerd.

Proef zelf de whisky en andere producten van Mwórveld Distillery

Als je nu nieuwsgierig bent geworden naar de producten van Mwórveld Distillery, kun je bij de distilleerderij terecht voor een rondleiding met een tasting. De rondleidingen vinden plaats op vrijdagavond en zaterdagmiddag en kosten 20 euro per persoon. Vooraf aanmelden is verplicht.
Ook leuk om te weten is dat als je zelf fruit hebt, je er een persoonlijke, unieke Eau de Vie of likeur uit kunt distilleren. Uiteraard helpt de distilleerderij je daarbij, maar je kan het ook (deels) zelf doen. De prijs wordt in overleg bepaald.