Outlander acteurs komen met nieuw whiskyboek: Twee schotten en heel veel whisky

Nieuws
donderdag, 16 februari 2023 om 9:00
clanlands
Er komt een nieuw boek aan: Twee schotten en heel veel whisky – Clanlands: Schotland door het jaar heen. Het boek is geschreven door Sam Heughan en Graham Mctavish, die allebei in de tv-serie Outlander zitten
Het boek heeft de releasedatum van 3 mei en wordt in Nederland uitgebracht door uitgeverij Ambo/ Anthos. Het is het tweede boek van Heughan en Mctavish. De twee hebben samen door Schotland gereisd en daar een boek over geschreven. Eerder brachten de twee Schotten in 2021 het boek Clanlands uit met de subtitel: Twee mannen in kilts op zoek naar hun roots ,veel whisky’s en een onvergetelijke roadtrip door Schotland. Het is duidelijk dat de twee interesse hebben in de geschiedenis van Schotland én de godendrank.

Waar gaat het nieuwe whiskyboek over?

Op bol.com is de volgende omschrijving over hun tweede boek te lezen:
'Waar Clanlands een rustige roadtrip door Schotland was, is Twee Schotten en heel veel whisky een razendsnelle odyssee door een Schots jaar. Bergen, veldslagen, beroemde (en beruchte) Schotten, clans, vetes, kastelen, whisky, flora, fauna: dit alles gepresenteerd met een gezonde hoeveelheid gênante persoonlijke herinneringen. Van First Footing tot Samhain, van Fringe Festival-dwaasheden tot whiskykennis: Sam en Graham laten de lezer kennismaken met Schotse legendes, tradities, historische en hedendaagse gebeurtenissen en ze delen persoonlijke verhalen en tips zoals alleen deze twee vrienden dat kunnen.'

Pre-order staat open

Dit alles wordt voorzien van illustraties. Het boek is nu te pre-orderen voor 24,99 en zal ook een e-book krijgen voor 13,99 euro.
Het ons niet onbekend dat Sam Heughan een liefhebber is van whisky. Wist je dat hij ook zijn eigen whisky gemaakt heeft? De Sassenach. Hiervoor heeft hij al meerdere prijzen ontvangen. De naam van de whisky is een knipoog naar de bijnaam die zijn personage in Outlander geeft aan zijn vrouw.
Houd onze review-pagina in de gaten waar we ook whiskyboeken recenseren.