Twitter betaalde de rekening voor goodiebag met Japanse whisky nooit

Nieuws
woensdag, 22 februari 2023 om 9:00
elon musk tumisupixabay
Elon Musk en Twitter zitten weer in de problemen. Naar verluidt zou er een swag gift box, een goodiebag, met daarin onder andere Japanse whisky, een hoop kleding met het Twittermerk en een kaasplankje besteld zijn. De rekening daarvoor is alleen nooit betaald.
Canary Marketing, een merchandise bedrijf, beweert dit in een aangespannen rechtszaak. Twitter bestelde de swag goodie box met een waarde van ruim 6784 dollar voor Elon Musk volgens het bedrijf. De goodiebag zou onder andere een tweetal bomberjacks van een speciaal merk bevatten, een kaasplank en een fles Japanse whisky van het merk Nikka. Op de fles zou het Twitter logo gezandstraald zijn, waardoor de prijs van de whisky ineens op ruim 689 dollar terecht kwam. De rekening voor de goodiebag is niet het enige dat nog betaald moet worden door Twitter en Elon Musk.

Elon Musk en Twitter betaalden nog veel meer rekeningen niet

Canary Marketing heeft ruim tien jaar met Twitter samengewerkt aan promotieartikelen zoals t-shirts en goodiebags. De orderwaarde ligt in totaal rond de 10 miljoen dollar dat tussen 2013 en 2022 besteld is, maar in september 2022 stopte de betalingen van de rekeningen ineens. Op dat moment stond er nog wel een fikse rekening open die nooit betaald werd. Zo stonden er naast de kaas en de Japanse whisky ook merchandise met een ruimtethema, een gegraveerde cocktailshaker en een ijsvorm in de vorm van de maan op. Allemaal dingen die naar Elon Musk, Twitter en de passie voor ruimtereizen van Musk verwijzen.
Het leidde uiteindelijk tot een aanklacht wegens contractbreuk en het uitblijven van betalingen van facturen met een waarde van ruim 390.000 dollar, verdeeld over ruim 2.000 pakketten. De swag goodie box voor Elon Musk zou dus maar het topje van de ijsberg zijn. Twitter heeft in een recente rechtszaak gemeld dat er nog een paar weken nodig waren om de beschuldigingen rondom de rekeningen te onderzoeken en daarmee de echtheid van de bestellingen te verifiëren. Tot 17 maart mag het bedrijf dit doen, daarna zullen er verdere stappen volgen.
Beeld: Tumisu via Pixabay

POPULAIR NIEUWS