Maltstock in Nijmegen kende ooit een whisky piñata versie

Nieuws
zaterdag, 26 augustus 2023 om 13:00
maltstock
Zie je het voor je? Volwassen mensen die om zich heen aan het slaan zijn met een schep? Whisky piñata is één van de hoogtepunten die Bob Wenting heeft gekend tijdens Maltstock.
Nog even en dan is het zover, dan staat Maltstock voor de deur. En om die reden gingen we wat herinneringen ophalen met Bob Wenting, de organisator van het evenement. Hij heeft meerdere toffe momenten meegemaakt. Zo was Jim McEwan ooit een editie aanwezig en merkt hij eigenlijk altijd dat mensen naar elkaar toegroeien. Maar een andere herinnering springt er ook uit.

Whisky piñata 's nachts in het bos

‘Ik heb ooit één keer whisky piñata gehad, wat wel apart was. Het was na het kampvuur ’s nachts in het bos, waar het schaars verlicht was. Mensen waren met een malt shovel op een piñata in aan het slaan. Ik weet niet of dit het meest handige was, maar grappig was het wel,’ zegt hij met een grote glimlach.
Maltstock vindt dit jaar op 8,9 en 10 september plaats. En daarvoor zijn nog tickets te koop. Wat Wenting mooi vindt aan Maltstock in vergelijking met whiskyfestivals is dat er hele andere gesprekken ontstaan tussen mensen omdat het vluchtige gedrag er vanaf is. ‘Je kunt daar eens een keer met iemand praten die werkt in de whisky en daar een fatsoenlijk gesprek mee hebben in plaats van dat het vluchtig over whisky gaat en je door gaat naar de volgende stand.’

Hoe ziet het Maltstock programma dit jaar eruit?

Onlangs berichtten we ook dat het programma van Maltstock bekend. Als je meer wilt lezen over andere details of een ticket wilt kopen, dan kun je een bezoekje brengen aan de officiële website.
Meer weten over Bob Wenting? Lees dan het exclusieve interview dat wij met hem hadden. Hieronder staan data van whiskyfestivals die binnenkort gaan plaatsvinden.

POPULAIR NIEUWS