Whisky Food and Drinks: Whisky en chocolade

Rubrieken
door Monkey
zaterdag, 26 augustus 2023 om 15:00
tres bien whiskybonbons glas 2
Whisky en chocolade gaan ontzettend goed samen. Hoe vaak zie je niet een whisky pairing met een stuk pure chocolade. Wat nou als je die twee dingen met elkaar combineert? In deze Whisky Food and Drinks geven we je drie keer whisky in combinatie met chocolade.

Ambachtelijke whisky bonbons

We beginnen deze week met een bijzondere combinatie van whisky en chocolade. In Groningen is er namelijk een winkel die whisky in bonbons stopt. De Groningse winkel doet dit niet zomaar, maar op een bijzondere manier. De whisky zit er namelijk vloeibaar in!
Je krijgt dus geen chocoladekegel met daarin ganache die vermengd is met het levenselixir. In plaats daarvan is je bonbon hol, zoals ook een rumboon of kersenbonbon dat zijn. Zodra je erin bijt, stroomt de whisky over je tong en krijg je alle smaken van de drank in je mond. In dit artikel vertellen we je alles over de whisky bonbons van Très Bien.
De whisky bonbons van Très Bien koop je online in de webshop van de winkel in verschillende smaken.

Scallywag The Chocolate Edition 2023

We draaien voor deze tip het verhaal even om. Wat gebeurt er als je een whisky compleet om chocolade laat draaien? Douglas Laing maakt jaarlijks een speciale versie van Scallywag whisky: Scallywag The Chocolate Edition. De whisky is elk jaar weer net even wat anders. In het geval van de 2023 editie vertelden wij in de review het volgende: 
Je zou de smaak van The Chocolate Edition 2023 bijna kunnen omschrijven als een hap uit een reep pure chocolade, maar dan net even anders. In eerste instantie introduceert de whisky zich pittig en wat romig op de tong. Het grote verschil met daadwerkelijke hap uit een reep chocolade is dat je hier niet in hoeft te bijten.'
Het is bij uitstek een whisky voor chocoladeliefhebbers. En een kleine tip van ons is om de whisky samen met een echt stukje pure chocolade te drinken.
Je vindt Scallywag The Chocolate Edition 2023 bij verschillende slijterijen.

Gouden Carolus Whisky Praline

Als je toch liever voor praline met een whisky crème vulling gaat, dan is deze tip wat voor je. Bakkerij Buelens heeft namelijk de Gouden Carolus whisky van de Belgische distilleerderij De Molenberg in zijn praline verwerkt.
Hierdoor worden de tonen van hout en vanille en de aroma's van de Gouden Carolus single malt whisky gecombineerd met de smaak van de fondant chocolade van de bakker. De praline is door het International Taste Institute beloond met de hoogst mogelijke onderscheiding.
Je kunt de Gouden Carolus Whisky Praline in twee varianten kopen. Een klein doosje met acht stuks kost slechts 19,95 euro en een grotere doos met maar liefst 18 stuks heb je in huis voor 29,95 euro.
Whisky en chocolade gaan natuurlijk op veel meer manieren samen. Je kan ook simpelweg een aantal verschillende chocolaatjes op een bordje leggen en deze met verschillende drams proberen. Op die manier heb je je eigen whisky and chocolate pairing. Op wat voor manier combineer jij deze twee heerlijke dingen?

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties